Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Πρόεδρος της ΕΤΙΝ η Β. Αλεξανδρίδου

Συνήλθε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Κέρκυρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΙΝ το οποίο εξέλεξε ομόφωνα για πρόεδρο της εταιρίας την Γ.Γ της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών κα. Βασιλική Αλεξανδρίδου και Διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Παναγιώτη Σκληρό, οι οποίοι ανέλαβαν με την προϋπόθεση της αφιλοκερδούς προσφοράς.
Το Δ.Σ. εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις προσφερθείσες υπηρεσίες στους παραιτηθέντες Πρόεδρο κ. Σωτήρη Βόσδου και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Κατωπόδη, ................
οι οποίοι επίσης προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς .
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης , έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την παρουσία στις εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά και για την πορεία της εταιρείας, που ως γνωστόν υλοποιεί την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων νήσων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ακόμα αναλύθηκε το μοντέλο της προβολής για το πρώτο εξάμηνο του 2010, το οποίο θα στοχεύει στην συμμετοχή σε 20 περίπου εκθέσεις, στην διατήρηση των κερδοφόρων κλασσικών τουριστικών αγορών και σε άνοιγμα νέων ανερχόμενων αγορών σε νέες χώρες, με δράσεις , δημόσιες σχέσεις, διαχείριση κρίσεων, πρόσκληση δημοσιογράφων, τιμητικές εκδηλώσεις και καινοτόμες προσπάθειες.
Επίσης στοχεύει στην νέα αγορά της Πολωνίας αλλά και σε ολόκληρη την Βαλκανική(Σόφια, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη ), και στην Βόρειο και Κεντρική Ελλάδα μετά την ανάπτυξη της Εγνατίας οδού.
Τέλος αναφέρθηκε από όλους η ανάγκη συντονισμού των τουριστικών πολιτικών όλων των φορέων σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος από το οποίο προσδοκά οφέλη το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της Περιφέρειας Ιονίων νήσων.