Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σύσκεψη για τα αεροδρόμια

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη και με τη συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14-1-2010 στο Υπουργείο Μεταφορών, με θέμα τα έργα υποδομών και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.


Στη διάρκεια της σύσκεψης.................
έγινε αποτίμηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και των έργων που είναι έτοιμα να παραδοθούν προς χρήση το αμέσως επόμενο διάστημα.


Στη σύσκεψη καθορίστηκαν αναλυτικά χρονοδιαγράμματα για κάθε φάση των αναγκαίων μελετών και των προς εκτέλεση έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και Εθνικούς Πόρους ,
στα αεροδρόμια της Πάρου, της Χίου, της Σαντορίνης, της Κεφαλονιάς της Σκιάθου και της Μυτιλήνης.


Εξετάστηκαν επίσης οι τελικές λεπτομέρειες για μια σειρά περιφερειακών αεροδρομίων στα οποία τα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στη τελική φάση ολοκλήρωσης ε (Αλεξανδρούπολη, Αγχίαλος, Κάρπαθος, Άραξος), Ιωάννινα κ.α).


Όπως επεσήμανε ο κ. Σηφουνάκης, θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και έλεγχος για την πορεία τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων και επιτάχυνση επίλυσης των εκκρεμοτήτων.