Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις Στ. Γκίκα

Ο Πολιτευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις με αφορμή τις πρόσφατες αποστρατείες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ):
«Αποτελεί οπωσδήποτε δικαίωμα της φυσικής ηγεσίας του κάθε Όπλου ή Σώματος η επιλογή των βασικών συνεργατών - ή με άλλες λέξεις - των ανωτάτων Αξιωματικών, οι οποίοι θα κληθούν να υπηρετήσουν σε καίριες θέσεις και να......................
 προσφέρουν στην Υπηρεσία και στην Πατρίδα. Η επιλογή θα έπρεπε να γίνεται με αξιοκρατικά και όχι με άνωθεν επιβαλλόμενα πολιτικά κριτήρια, όπως ορισμένα κόμματα ευαγγελίζονται μεν, αλλά άλλα πράττουν.
Δυστυχώς στις πρόσφατες κρίσεις στη ΠΥ αποστρατεύθηκαν ικανοί και έμπειροι Αξιωματικοί με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό τους. Και σε ότι μας ενδιαφέρει, αναφέρομαι στην άδικη αποστρατεία τόσο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων της ΠΥ του κ Νικόλαου Νάκου όσο και του Διοικητού του Νομού του κ. Παύλου Ζωίδη. Ας μην λησμονούμε ότι τον χρόνο που πέρασε η πυροσβεστική, με την ετοιμότητα, εγρήγορση, οργάνωση και τον άρτιο επιχειρησιακό σχεδιασμό, υπό την ηγεσία των δύο αυτών Αξιωματικών, πέτυχε οι όποιες απώλειες από πυρκαγιές ή φυσικές καταστροφές στο νησί μας να περιορισθούν στο ελάχιστο. Μάλιστα στην Κέρκυρα κάηκαν τα λιγότερα στρέμματα της τελευταίας δεκαετίας. Δυστυχώς όμως η προσπάθεια τους δεν επιβραβεύτηκε.»