Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Θα προχωρήσει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση είπε ο Πρωθυπουργός στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Η διοικητική αλλαγή στην χώρα με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι στόχος εθνικής σημασίας και η κυβέρνηση θα το στηρίξει με πόρους και θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Ο Πρωθυπουργός...............
 κατέστησε σαφές ότι η ριζική αλλαγή στην διοικητική δομή θα προχωρήσει με ταχυτάτους ρυθμούς και εξουσίες «από το συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό και πλαδαρό κράτος» θα μεταφερθούν στην αυτοδιοίκηση.


Η ριζική ανατροπή στον τρόπο διακυβέρνησης και την διοικητική δομή είναι απολύτως αναγκαία για την ανάταξη της οικονομίας τόνισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι ««από την 1η Ιανουαρίου 2011, οι ΟΤΑ θα λειτουργήσουν σε ένα νέο καθεστώς διαφάνειας, λογοδοσίας και μακριά από τις πελατειακές σχέσεις. Κάθε απόφαση θα λαμβάνεται μέσα από διαβούλευση και με τη συμβολή νέων θεσμών, όπως ο Συνήγορος του Δημότη και τη συμμετοχή ομογενών και νόμιμων μεταναστών. Έτσι εξασφαλίζουμε κοινωνική ειρήνη και συνοχή».


Χαρακτήρισε τη νέα αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Διοίκηση «λιτή, λειτουργική και στέρεη», υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μια νέα αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας με τον πολίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της λειτουργίας του κράτους».


Τέλος, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την συναίνεση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα ενσωματώσει κάθε θετική πρόταση», που υποβληθεί.


ΠΗΓΗ: http://www.pasok.gr