Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Τι απαντά ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Χρ. Ανθης στον κ. Περδικάρη

Δημοσιεύσατε για το απερχόμενο Περιφερειακό Διευθυντή άρθρο του κου Περδικάρη Σχολικού Συμβούλου ΠΕ 04, που διατυπώνονταν από πλευράς του το μέγεθος της (τραγωδίας) που βίωσε επειδή δεν μπορούσε να κάνει.................
 ΓΙΟΥΓΡΙΑ στα 70.000 euro που αφορούσαν τον κωδικό μετακινήσεων Σχολικών Συμβούλων, Περιφερειακού Διευθυντή, Μελών Συμβουλίων, ΚΕΔΥ και όλων των απαιτήσεων που θα προέκυπταν κατά την διάρκεια του έτους.
Απόδειξη της πρακτικής την οποία επιθυμούσε να εφαρμόσει για το άτομο του είναι ότι οφειλές των προηγούμενων ετών δεν του έχουν πληρωθεί καθότι οι σχετικοί κωδικοί των Νομαρχιών όχι μόνο εξαντλήθηκαν από αυτές τις λογικές αλλά εξουθενώθηκαν, και οι Υπηρεσίες των εντελλομένων εσόδων εξόδων δεν πληρώνουν και τα παραστατικά τα επιστρέφουν.
Για το έτος 2009 όπου αποφασίστηκε οι μετακινήσεις να πληρώνονται από τους κωδικούς των Περιφερειακών Διευθύνσεων και όχι από την Νομαρχία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια ο κος Περδικάρης είναι σαφές ότι έβαλε ως στόχο να του εξοφληθούν όλα τα προηγούμενα και να μηδενίσει και 70.000euro κάνοντας άπειρα ταξίδια περιδιαβαίνοντας τας Ιονίους Νήσους.


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2009 ζητήθηκε μετακίνηση του κου Περδικάρη για την Κεφαλλωνιά προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αυτό θα στοίχιζε στον ελληνικό λαό περίπου 500euro και αν το απαιτούσαν άλλα 30 άτομα που μετακινούνται από το συγκεκριμένο κωδικό για παρόμοιες καταστάσεις θα στοίχιζε 15.000euro.


Ο κος Περδικάρης ως θετικός επιστήμων αποφάσισε προφανώς να εισάγει νέες ειδές και αντιλήψεις όσον αφορά τον προϋπολογισμό αλλά του διέφυγε η λεπτομέρεια ότι τα χρήματα είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού και υπεύθυνος του προϋπολογισμού δεν ήταν ο κος Περδικάρης αλλά ο Περιφερειακός Διευθυντής. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον Περιφερειακό Διευθυντή ότι ο λόγος των μετακινήσεων θα πρέπει να τεκμηριώνεται και να γίνεται πάντα προς το συμφέρον της Υπηρεσίας και με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση του Δημοσίου χρήματος ο κος Περδικάρης παρέμεινε αταλάντευτος στον αρχικό του σχεδιασμό και απαιτούσε μετακινήσεις να συναντήσει ένα καθηγητή ειδικότητας του στο ένα νησί επιστροφή στη βάση του και νέα μετακίνηση για άλλο νησί να συναντήσει άλλο καθηγητή. Υπολόγιζε να πραγματοποιεί τρεις με τέσσερις μετακινήσεις σε κάθε νησί, για το νομό Κέρκυρας όμως, που ήταν η έδρα του γραφείου του, και υπήρχαν οι περισσότεροι καθηγητές ειδικότητας του και τα περισσότερα σχολεία οι μετακινήσεις του και οι επισκέψεις του ήταν άκρως περιορισμένες.
Είναι σαφές ότι για τον κο Περδικάρη ότι άλλη αξία έχει μία μετακίνηση των 500euro με ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια, και άλλη των 5 euro ή 10 euro εντός έδρας. Είναι αλήθεια ότι αρκετές φορές κλήθηκα να εγκρίνω μετακίνηση για τα νησιά αρμοδιότητας του εκτός Κέρκυρας Ιούνιο η αρχές Σεπτέμβρη δίχως να τεκμηριώνεται ο λόγος, ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά και η τουριστική σαιζόν και οι παραλίες των νησιών παρουσίαζαν αυξημένη κίνηση. Κε Περδικάρη τα χρήματα του προϋπολογισμού δεν είναι δικά σας όπως ισχυρίζεστε. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλα εισιτήρια και ξενοδοχεία δεν πειράζει που αγανακτήσατε επειδή επεστράφησαν 70.000euro στον Κρατικό προϋπολογισμό δεν πειράζει που λείψατε από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και δεν έγιναν μετακινήσεις που δεν τεκμηριωνόνταν. Οι Περιφερειακή Διεύθυνση δεν σας οφείλει τίποτε οι οφειλές των προηγούμενων χρόνων ανήκουν στον προϋπολογισμό τις Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης φροντίστε για την νομιμότητα τους προκειμένου να τα εισπράξετε.


ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΕ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ «ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΤΑ ΑΥΓΑ» όπως αντιλαμβάνεστε ο τίτλος του ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗ που μου δώσατε αποτελεί τιμή.