Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Δήλωση του Σ. Μικάλεφ για τις δηλώσεις Κορφιάτη

Σχετικά με τις δηλώσεις του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ζακύνθου, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ζακύνθου, με τις πρόσφατες δηλώσεις................
 για εξάρτηση του νησιού του, από την απέναντι ακτή, δημιουργεί ρήγμα στην Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την οποία συντρέχουν ιστορικοί και αναπτυξιακοί λόγοι ώστε να παραμείνει άρρηκτη.
Πριν από λίγο καιρό, και μόνο η προφορική «απειλή», ότι δεν θα υπάρξει Επτανησιακή Περιφέρεια, δημιούργησε κύμα δικαιολογημένων αντιδράσεων και αγανάκτησης, γιατί μπορεί να συμφωνούμε με τα μέτρα της διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά θα ήταν ατελέσφορα αν δεν υπάρχει στο βάθος τους, η ιστορική μνήμη.
Σήμερα η νησιωτική πολιτική, ως εργαλείο νέας διαχείρισης της αυτοδιοικητικής μηχανής, αναγνωρίζεται σε όλες τις πτυχές του «Καλλικράτη» και δίνει στα Επτάνησα μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουν την μοναδική τους αξία και τις σύγχρονες μορφές ανάπτυξης που υπηρετούν. Οι δηλώσεις του γραμματέα της Ν.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ζακύνθου, ενώ φαινομενικά υπηρετούν αρχές «προσγειωμένης» προσέγγισης, στην πραγματικότητα δυναμιτίζουν την ενότητα και την πορεία της Επτανήσου, που πέρασε πολλές περιπέτειες για να φτάσει στο σημερινό σημείο.
Λίγα χρόνια πριν γιορτάσουμε τα 150 χρονιά της Ένωσης, είναι κρίμα να υπάρχουν φωνές που συνηγορούν στην διάσπαση της Περιφέρειας και στην αποσπασματική επίλυση των προβλημάτων του Ιονίου.
Η Ζάκυνθος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκεί πρέπει να μείνει.