Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Τι λέει ο ΣΕΒ για τοΠρόγραμμα Σταθερότητας

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι διεθνείς αγορές, όπως και οι Βρυξέλλες, οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι το.......
Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υπέβαλε η κυβέρνηση αποτελεί μία πιο ολοκληρωμένη και πιο ποιοτική, σε σύγκριση με το παρελθόν, προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και των διαρθρωτικών αναγκών της οικονομίας.


Η κυβέρνηση έχει διαγνώσει τα βασικά προβλήματα και ο «οδικός χάρτης» που χαράσσει για την υπέρβασή τους βραχυμεσοπρόθεσμα, είναι προς την ορθή κατεύθυνση –αρκεί, βέβαια, τα προβλεπόμενα μέτρα να υλοποιηθούν χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παλινωδίες.


Εκείνο που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι δεν έχουμε περιθώριο να αποτύχουμε. Αν δεν περικοπεί δραστικά η δημόσια σπατάλη, αν και αυτό το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης μείνει στα χαρτιά, αν ακυρωθεί από τις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, τις εσωκομματικές τριβές και τις συντεχνιακές αντιστάσεις, τότε η κοινωνία μας θα έχει υπογράψει τη συλλογική της χρεοκοπία και την αυτοπαράδοσή της στην ξένη κηδεμονία.


Από εμάς εξαρτάται.»