Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Συναντήσεις του Νομάρχη Κέρκυρας σχετικά με τον "Καλλικράτη"

Με τον Νομάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Διονύση Γεωργάτο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Νομαρχία, στο Αργοστόλι, ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, που βρίσκεται εκεί για τη συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΕ με θέμα τις Νησιωτικές Πολιτικές στο Ιόνιο.
Οι δυο Νομάρχες............
 αντάλλαξαν σκέψεις για το μέλλον της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών εν όψει του προγράμματος «Καλλικράτης», για την δομή και λειτουργία της Αυτοδιοίκησης καθώς και για χωροταξικά και περιβαλλοντικά ζητήματα των δυο νησιώτικων Νομών.
Χθες εξ άλλου ο Νομάρχης Κέρκυρας συναντήθηκε με τον πρώην – επί 12ετία - Δήμαρχο Αργοστολίου Γεράσιμο Φόρτε και τον πρώην Αντινομάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρη Κουρή.
Και στις δυο συναντήσεις συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που εισάγει στην αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα «Καλλικράτης», η προοπτική και το μέλλον της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών καθώς και οι σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των στελεχών της αυτοδιοίκησης των τεσσάρων Νομών του Ιονίου.
Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν τις μεταφορές, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, την οικονομία και την ζωή των νησιών μας.


Η συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΕ
Στο μεταξύ ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου η συνάντηση εργασίας της ΕΝΑΕ για τα προβλήματα των νησιών του Ιονίου και τη διαμόρφωση Νησιωτικών πολιτικών για την αντιμετώπισή τους. Στην έναρξη των εργασιών της συνάντησης θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Σταύρος Αρναουτάκης.
Θα παραστεί ακόμη και θα απευθύνει χαιρετισμό η Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βάσω Αλεξανδρίδου.
Η προσέλευση συνέδρων και επισήμων τελούσε ως σήμερα το μεσημέρι υπό της αίρεση των καιρικών συνθηκών από τις οποίες εξαρτιόταν η εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων και των αεροπλάνων.