Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αναμονή στην ΕΑΣΚ μετά τη σύσκεψη

Τη στήριξη της Κυβέρνησης για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων των Κερκυραίων παραγωγών εξασφάλισε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας. Στην χθεσινή συνάντηση που.............
πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατόπιν πρωτοβουλίας της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κας Άντζελας Γκερέκου, η Υπουργός κα Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι άμεσα θα σταλεί στην Κέρκυρα εξειδικευμένο προσωπικό από το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε στις 31 Ιανουαρίου ο Νομός της Κέρκυρας να είναι καθόλα έτοιμος.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο καθεστώς των κοινοτικών ενισχύσεων στην μετά το 2013 ΚΑΠ. Τόσο η κα Γκερεκου όσο και οι εκπρόσωποι της ΕΑΣΚ ζήτησαν από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, τα Ιόνια Νησιά να συμπεριληφθούν στο καθεστώς ειδικής μεταχείρισης που απολαμβάνουν τα νησιά του Αιγαίου. Η κα Μπατζελη θεώρησε το αίτημα δίκαιο και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει.
Από την πλευρά της η κα Γκερέκου, αφού ευχαρίστησε την κα Μπατζελή, δήλωσε ότι «στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, μια πιθανή απώλεια των κοινοτικών ενισχύσεων θα σηματοδοτούσε την καταβαράθρωση του πρωτογενή τομέα της Κέρκυρας. Μπροστά σ’αυτό το ενδεχόμενο, η Κυβέρνηση απέδειξε έμπρακτα την ευαισθησία τους προς τους Κερκυραίους αγρότες. Είμαι βέβαιη ότι και η ΕΑΣΚ θα πράξει το ίδιο ».