Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ TURSAB

Συναντήθηκε σήμερα η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Άντζελα Γκερέκου, με τον πρόεδρο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτορείων της Τουρκίας,TURSAB, κ. Basaran Ulusoy. Στη συνάντηση..................
παρέστησαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος ενώ εκ μέρους του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της Ελλάδας, HATTA, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος κ. Μάκης Ιωακειμίδης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Νικόλαος Κελαιδίτης, η Διευθύντρια κ. Άννα Ανυφαντή, και η κ. Φρύνη Αλεξίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν κοινού αιτήματος της TURSAB και του ΗΑΤΤΑ και αφορούσε στην επανεπιβεβαίωση του καλού κλίματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο τομέα του τουρισμού. Συγχρόνως τονίστηκε η ανάγκη για τον συντονισμό σε ό,τι αφορά στο κοινό τουριστικό ρεύμα που αφορά τις δύο χώρες και από τις παραδοσιακές αγορές αλλά και από τις αναπτυσσόμενες.
Ακόμη, ο Πρόεδρος κ. Basaran Ulusoy μετέφερε και αίτημα του Τούρκου Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για επίσημη επίσκεψη της υφυπουργού στην Τουρκία.
Μετά τη συνάντηση, η κ. Γκερέκου δήλωσε: «Θέλω καταρχήν να επισημάνω το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που υπήρχε στη συνάντηση. Είναι κοινός στόχος και των δύο χωρών η ανάπτυξη του τουρισμού, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη διεθνή οικονομική συγκυρία. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες για δημιουργική συνεργασία, η οποία αναμένουμε ότι θα αποφέρει οφέλη και στα δύο κράτη.»