Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Η Δύναμη Παρέμβασης στέλνει επιστολή σε Νομάρχη και Δήμαρχο

Κύριε Νομάρχα, κύριε Δήμαρχε Κερκυραίων
Δίπλα ακριβώς από την παλιά πόλη της Κέρκυρας, η οποία είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς (UNESCO) και ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα, υπάρχει
 και μια άλλη Κέρκυρα, η οποία μάλλον ανήκει στους Κερκυραίους.
Η επιβίωση και η ανάπτυξη αυτής της άλλης Κέρκυρας, περνά μέσα από την εικόνα και την ιδιαίτερη αισθητική της ταυτότητα, την διαφύλαξη της οποίας ο θεσμικός σας ρόλος επιτάσσει να προστατεύετε.


Αυτή η άλλη Κέρκυρα χάνει μέρα με την μέρα κάθε ίχνος αισθητικής και καλαισθησίας εξ αιτίας της ασυδοσίας ορισμένων επιχειρηματιών (κυρίως ξένων) οι οποίοι με την ανοχή προφανώς των αρμοδίων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο μετατρέποντας την πόλη σε «china town».
Ρωτάμε, υπάρχει επιτροπή αισθητικής αυτής της πόλης η όχι; Υπάρχει Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο η όχι; Και εάν υπάρχουν πως επιτρέπουν αυτό το αλαλούμ κατά μήκος των κατʼ ευφημισμό εθνικών οδών. Πως επιτρέπουν ολόκληρα κτίρια, αντί να βάφονται με τα παραδοσιακά χρώματα της Κέρκυρας, να ντύνονται με «κιτς» αυτοκόλλητα, αλλοιώνοντας πλήρως τη φυσιογνωμία της πόλης και του νησιού μας.


Κύριε Νομάρχα και κ Δήμαρχε, είστε προσωπικά υπεύθυνοι, διότι με τη συνεχιζόμενη ολιγωρία σας ο κίνδυνος να χάσει η πόλη μας την ταυτότητα της, με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι πλέον ορατός.
Οι ξενόγλωσσες πινακίδες και οι κακόγουστες διαφημίσεις, μακροπρόθεσμα υπονομεύουν το μέλλον της Κέρκυρας, το μέλλον των παιδιών μας.
Θα αποφασίσετε επιτέλους να πάρετε κάποια δραστικά μέτρα η θα συνεχίσετε να κλείνετε τα μάτια;
Περιμένουμε την απάντηση σας και ελπίζουμε να είναι δυναμική.