Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ερώτηση στο ΥΠΕΠΘ των Χαραλάμπους, Μωραϊτη, Ζιώγα για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Τεράστιες οι ελλείψεις και σε Διοικητικό προσωπικό στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με το Π.Δ. 203/2004 ( ΦΕΚ 177/τ.Α΄/27-09-2004 ) οι οργανικές θέσεις μόνιμου Διοικητικού προσωπικού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι 203. Παρ’ όλα αυτά, όμως,.........
η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων αυτών ουδέποτε προκηρύχθηκαν και επομένως ουδέποτε συμπληρώθηκαν.
Έτσι σήμερα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο υπηρετούν μόνο 52 μόνιμοι Διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ 151 θέσεις παραμένουν κενές! Για να βοηθηθεί έστω και ελάχιστα η κατάσταση αυτή το Ιόνιο Πανεπιστήμιο – με υπουργική απόφαση που ανανεώνεται κάθε χρόνο – προσλάμβανε 20 περίπου εργαζόμενους με σύμβαση έργου που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένες θέσεις. Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους αυτούς εργάζονται στο Πανεπιστήμιο αρκετά χρόνια.
Φέτος η διαδικασία αυτή έχει σταματήσει και δεν υπάρχει καμία πολιτική κατεύθυνση ή ένδειξη για το τι πρόκειται να γίνει με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν και πολύ περισσότερο αν θα συνεχίσουν να εργάζονται επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την εργασιακή τους ομηρία και ανασφάλεια.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
α) Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση ανανέωση της σύμβασης των 20 εργαζομένων και τη μονιμοποίηση τους το γρηγορότερο.
β) Τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την κάλυψη των 151 οργανικών κενών με μόνιμο Διοικητικό προσωπικό στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.


Οι βουλευτές
Μπάμπης Χαραλάμπους
Νίκος Μωραΐτης
Γιάννης Ζιώγας