Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Και η ΕΤΙΝ στις Βρυξέλλες

Πραγματοποιηθηκε στις Βρυξέλλες η εκθεση τουρισμου “Salon des Vacances 2010”.
Απο τα μέχρι τωρα στοιχεία των μεγαλύτερων Tour Operators ,η Thomas Cook παρουσιάζει αύξηση 3% στις κρατησεις για την Ελλάδα ενω η TUI αύξηση 5% σε αντιστοιχία με την περυσινή περίοδο.
Η Thomas Cook εχει 170 τουριστικά γραφεία στο Βέλγιο ενω η TUI 120.
Οι Βέλγοι τουρίστες ειναι.........
 υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και προτιμούν για τις διακοπες τους ξενοδοχεία πολυτελείας ή βίλλες. Αποφεύγουν το all inclusive και τα οργανωμένα ταξίδια, ενω σε πρόσφατη έρευνα αναδειχθηκε το ότι παρα την οικονομική κρίση οι Βέλγοι δεν θα προβούν σε μειωση του χρόνου διακοπών τους.
Τιμώμενος προορισμός ήταν η Ελλάδα και την έκθεση επισκέφθηκε η υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κα. Αγγελική Γκερέκου.
Πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικες μορφές τουρισμού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και στην πράσινη ανάπτυξη.
Στα πλαισια των επαφών της, πραγματοποίησε συναντησεις με τους μεγαλύτερους Tour operators ( Thomas Cook,Tui )καθώς και με την Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων Βελγίου καθώς και με την Ενωση Tour Operators Βελγίου.
Η ΠΙΝ συμμετείχε με δικό της περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ με stand για κάθε νομό. Η προσέλευση του κοινού ηταν πέραν του αναμενομενου καθώς κάθε μέρα η επισκεψιμότητα ξεπερνουσε κατα 3.000 άτομα την αντίστοιχη περυσινή.
Στα πλαισια εντατικοποίησης της προβολής των Ιόνιων Νησιών, με πρωτοβουλία της Γ.Γ. της ΠΙΝ κας Βασιλικής Αλεξανδρίδου, ομάδα Βέλγων δημοσιογράφων θα επισκεφθεί τα Ιόνια Νησιά το αμμέσως προσεχές διάστημα.
Παρεβρεθησαν: για την Κέρκυρα ο κ. Χ. Σκουρτης , Αντινομάρχης υπεύθυνος για τον τουρισμό και αντιπρόεδρος της ΕΤΙΝ, ο κ. Π. Κουβάς, Νομαρχιακός Σύμβουλος, και ο κ. Γ. Κάφιρης υπεύθυνος για την Τουριστικη προβολή.
Για την Κεφαλονιά η κα Α. Λάντου, Δ/τρια Τουρισμού, και ο υπάλληλος της Νομαρχίας κ.Μ. Κλαουδάτος.
Για την Ζάκυνθο η κα. Σ. Γεωργαντά και η κα Ε. Γεωργομανώλη .
Την υποστηριξη της έκθεσης για την ΠΙΝ την ειχε η ΕΤΙΝ.