Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Υπεγράφη η αδελφοποίηση με το Δήμο Βελιγραδίου

Με σκοπό την προώθηση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ των πόλεων Βελιγραδίου και Κερκύρας, καθώς και τη διεύρυνση και ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ υπέγραψε χθες το μεσημέρι...
 (25 Φεβρουαρίου 2010) με τον ομόλογο του Δήμαρχο Βελιγραδίου κ. Ντράγκαν Τζίλας, πρωτόκολλο με το οποίο «δηλώνουν και ανακοινώνουν ότι η πόλη του Βελιγραδίου και ο Δήμος Κερκυραίων γίνονται αδελφοποιημένες πόλεις».
Στο πρωτόκολλο αδελφοποίησης που υπεγράφη, γίνεται ρητή αναφορά στην πραγματοποίηση ανταλλαγών και διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, βοηθώντας έτσι την πρόοδο και την περαιτέρω ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς».
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κερκυραίων: «Η επίσκεψή μου στο Βελιγράδι σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις του νησιού και της πόλης των Κερκυραίων με την πρωτεύουσα της φίλης χώρας. Μας ενώνουν, τόνισε ο κ. Μικάλεφ, ιστορικές παραδόσεις και κοινή συμμετοχή σε δύσκολους αγώνες και μέσα από τέτοιες δοκιμασμένες σχέσεις δεν μπορεί παρά να προκύψει η αδελφότητα των δύο πόλεων, ως φυσική συνέπεια».
Με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του στο Βελιγράδι, ο Δήμαρχος Κερκυραίων και η αντιπροσωπεία του Δήμου με τη συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Παύλου Μεταλληνού και Χρυσούλας Τόμπρου, επισκέφθηκαν τη Διεθνή ΄Εκθεση Τουρισμού και το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο κ. Μικάλεφ παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Βελιγραδίου και κάλεσε τους Σέρβους πολίτες να επισκεφθούν την Κέρκυρα, τονίζοντας ότι η αδελφοποίηση των δύο πόλεων φέρνει ακόμα πιο κοντά τους δύο λαούς. Ο Δήμαρχος Κερκυραίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα τις άγιες ημέρες του ορθόδοξου Πάσχα. Οι εκδηλώσεις αυτές, τόνισε, δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην Κέρκυρα και δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα που αξίζει να χαρούν όλοι οι επισκέπτες της πόλης και του νησιού μας.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων είχε επαφές με τη Γενική Γραμματέα του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεότητος και Πολιτισμού της πόλης με στόχο την προώθηση και την προβολή της Κέρκυρας του πολιτισμού και του Τουρισμού.
Ολοκληρώνοντας τις επαφές του στο Βελιγράδι ο Δήμαρχος Κερκυραίων τόνισε: Ήρθε η ώρα της αδελφοποίησης. Η συνεργασία σε ζητήματα πολιτισμού, τουρισμού, ανάπτυξης, κοινών προγραμμάτων, συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών σε ζητήματα αυτοδιοίκησης, περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή θα δουλέψουμε με ενθουσιασμό και ευθύνη και είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε.