Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο Νομάρχης σε έργα βελτίωσης των δρόμων προς Λάκωνες και Πάγους

Τα εκτελούμενα από τη Νομαρχία έργα οδοποιίας στην περιοχή Λακώνων και Κρήνης του Δήμου Παλαιοκαστριτών επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Κώστα Λέσση και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Νικήτα Καραλή, παρουσία και του Δημάρχου Παλαιοκαστριτών Κώστα Χαλικιά.
Τα έργα αναφέρονται σε
 βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του εκεί επαρχιακού δρόμου (διαπλατύνσεις, κλίσεις κλπ), κατασκευή τοιχείων, κρασπεδόρειθρων και σε τμηματικές διαστρώσεις με νέο ασφαλτοτάπητα.
Ο προϋπολογισμός των έργων αυτών είναι 300.000 ευρώ και καλύπτεται από ίδιους πόρους της Νομαρχίας.
Για την διευκόλυνση του έργου, συνεργείο του Δήμου Παλαιοκαστριτών αφαιρεί ελαιόδεντρα με τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους για την διαπλάτυνση του δρόμου σε ιδιαίτερα στενά και επικίνδυνα σημεία.

Ο δρόμος προς Πάγους


Ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του στη συνέχεια, είδαν από κοντά το εκτελούμενο έργο αποκατάστασης του Επαρχιακού δρόμου Αρκαδάδων – Πάγων του Δήμου Αγίου Γεωργίου που έχει κοπεί εξαιτίας κατολισθήσεων.
Εκεί, η Νομαρχία εφαρμόζει πρωτοποριακή τεχνική αντιμετώπισης του προβλήματος μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που περιλαμβάνει την κατασκευή οπλισμένου επιχώματος με συνδυασμό χρήσης κατάλληλων αδρανών υλικών και γεωυφασμάτων.
Στο έργο, βρέθηκε και ενημέρωσε το Νομάρχη και ο επικεφαλής του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημοσίων Έργων Γιώργος Σταμουλάκης, ο οποίος ήρθε στην Κέρκυρα μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας προκειμένου να ελέγξει τόσο την ποιότητα των υλικών όσο και την καλή εφαρμογή της νέας αυτής τεχνικής.
Το έργο, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δέκα εργάσιμες μέρες, οπότε αναμένεται και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο δρόμο.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί τμήμα γενικότερης εργολαβίας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, που αφορά την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο της περιοχής και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Νομαρχίας.