Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η επιμόρφωση στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010 στο Ξενοδοχείο IONION STAR της Λευκάδας το 2ο Περιφερειακό Σεμινάριο Πολιτικής Επιμόρφωσης, το οποίο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόταν σε μέλη των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος. Το συγκεκριμένο σεμινάριο είχε σαν θεματολογία:.....
α) Μεθοδολογία Σχεδιασμού Πολιτικών Δράσεων β) Μεθοδολογία λήψης πολιτικών αποφάσεων στο πλαίσιο των αρχών της συμμετοχικής δημοκρατίας γ) Μεθοδολογία Διαβουλεύσεων δ) Πολιτική Επικοινωνία. Η παρουσία των Π.Ε. και Ν.Ε. στον τοπικό τύπο.


Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το Κεντρικό Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαρτίου 2010. Εκεί θα μιλήσουν κυβερνητικά στελέχη και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.


Θα παρουσιαστούν τα Σχέδια Πολιτικής Δράσης που έχουν προετοιμάσει οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα.
Ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης θα παρουσιάσει τα δεδομένα και τα διακυβεύματα από τη σύσκεψη της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον.
Επίσης εκπρόσωποι της Μορφωτικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων της Σουηδίας (ABF) θα παρουσιάσουν το σύστημα της δια βίου μάθησης και της πολιτικής επιμόρφωσης της Σουηδίας.
Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που θα έχουν συμμετάσχει και στα τρία Σεμινάρια που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο συντονιστής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Παναγιώτης Μαυρωνάς, ενώ την επιμόρφωση πραγματοποίησε η συντονίστρια της Περιφέρειας Ηπείρου Βούλα Τσίλη.
Το αντίστοιχο σεμινάριο για τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα την ίδια μέρα, αναβλήθηκε για το ερχόμενο Σάββατο 27 Φλεβάρη, λόγω της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μίχα και με θέμα το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

ΠΗΓΗ:greek-news.gr