Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το συνταξιοδοτικό των Σωμάτων Ασφαλείας, εξαιτίας της ασάφειας της κυβερνητικής πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάλεσε ο Νίκος Δένδιας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απεύθυνε στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας ζήτησε....
από τον κ. Χρυσοχοϊδη να αποσαφηνίσει την έννοια των ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και να προσδιορίσει τις κυβερνητικές προθέσεις στο συνταξιοδοτικό των ενστόλων, πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα αφορούν το έτος 2015 και ότι η Κυβέρνηση δεν εξετάζει προς το παρόν το ασφαλιστικό ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να δεσμευθεί για τα σώματα ασφαλείας και να προσδιορίσει την πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό.
Στον χαιρετισμό του προς τους εκπροσώπους των αντιπροσωπιών της ΠΟΑΣΥ ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι το κόμμα της ΝΔ αξιολογεί ως μέγιστο το αγαθό της ασφάλειας και ότι σύντομα θα παρουσιάσει ένα συνολικό, νέο μοντέλο αστυνόμευσης που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις. Τέλος, επιβεβαίωσε τη διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο τόσο με τα μέλη των Ομοσπονδιών των αστυνομικών υπαλλήλων όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.