Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί δεν εξελίσσεται ομαλά η παράδοση του νέου νοσοκομείου ρωτά ο Νίκος Δένδιας

Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Κερκύρας κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας.
Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο Βουλευτής Κερκύρας αναφέρει:.............



«Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το πλέον σύγχρονο Νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας, είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Κέρκυρας. Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού και σηματοδοτήθηκε από τα εγκαίνια του έργου στις 27 Σεπτεμβρίου από τον πρώην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η δρομολογημένη έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου προσδιορίζονταν εντός του φθινοπώρου του 2009, μετά την ολοκλήρωση της δρομολογημένης μεταφοράς από το παλιό νοσοκομείο και την επίσης δρομολογημένη ενίσχυσή του σε προσωπικό.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η διαδικασία έναρξης λειτουργίας του νοσοκομείου έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, δημιουργώντας εύλογα πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία. Την ανησυχία των κατοίκων της Κέρκυρας έχουν επιτείνει:
α) Η ασάφεια του αρμοδίου Υπουργείου ως προς τον ακριβή χρόνο έναρξης, καθώς στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου αυτή προσδιορίζονταν στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα προσδιορίζονταν στα μέσα του έτους.
β) Η προκήρυξη μόλις 54 θέσεων για όλους τους φορείς υγείας του Νομού Κερκύρας, εκ των οποίων 35 αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
γ) Η αδυναμία ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και
δ) Η παντελής απουσία χρονοδιαγράμματος μετεγκατάστασης από το παλιό νοσοκομείο.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια κ. Υπουργός:
1) Γιατί η παράδοση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στην τοπική κοινωνία δεν εξελίσσεται ομαλά;
2) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την επαρκή στελέχωσή του και τον προγραμματισμό της μετεγκατάστασής του, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η λειτουργία του νέου νοσοκομείου;»