Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Χρονίζοντα θέματα της Κέρκυρας ανακινεί η Α. Γκερέκου για να λυθούν

Η έλλειψη ιατροδικαστή, η μεταβατική έδρα του Διοικητικού Εφετείου και η ανέγερση του Καταστήματος Κράτησης ήταν τα κυρίαρχα θέματα που έθεσε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου στην επικοινωνία της με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Χάρη Καστανίδη.
Ο κ. Καστανίδης ενημέρωσε την κα Γκερέκου για την απόφαση του να....
αποσπαστεί άμεσα Ιατροδικαστής Γ΄ τάξης, στη Κέρκυρα. Όπως τόνισε ο Υπουργός, η λύση αυτή έχει ως σκοπό να καλύψει το κενό της ιατροδικαστού που απουσιάζει με άδεια ανατροφής στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επιστροφή της. Σημείωσε δε, ότι η αρτιότερη στελέχωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κέρκυρας θα εξεταστεί στο πλαίσιο συνολικότερης θεώρησης του τρόπου στελέχωσης και ορθολογικότερης κατανομής του προσωπικού των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ανά την επικράτεια.
Αναφορικά με το θέμα της μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Εφετείου, ο κος Καστανίδης ενημέρωσε την κα Γκερέκου, ότι το Σχέδιο Προεδρικού διατάγματος βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών από τους συναρμόδιους Υπουργούς και πολύ σύντομα η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.
Τέλος, στη συνολική επανεξέταση της υπόθεσης της ανέγερσης των νέων φυλακών θα προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού, όπως ενημέρωσε ο κος Καστανίδης, παρουσιαστήκαν σοβαρά προβλήματα στη χωροθέτηση του οικοπέδου.