Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων με την ταξική του διοίκηση, τον πρόεδρο του Στ. Πελάη και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από διάφορους κλάδους, έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα σημαντικές και κερδοφόρες μάχες στα ξενοδοχεία ενάντια στις αυθαιρεσίες των ξενοδόχων.
Τέτοια μάχη ήταν και αυτή στο....
 ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ που κερδήθηκε σε πρώτη φάση απ’ τους εργαζόμενους και συνεχίζεται.
Ήταν αναμενόμενο ότι οι αγώνες αυτοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα ενοχλούσαν ιδιαίτερα όχι μόνον τους μεγαλοξενοδόχους αλλά και όσους πολιτικούς και συνδικαλιστές υπηρετούν συνειδητά την εργοδοσία. Δεν είναι τυχαίο ότι απ’ την πρώτη στιγμή του μεγάλου αγώνα στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ, η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι συνδικαλιστές τους με επικεφαλής την κα Λίβερη και κα Καποδίστρια έκαναν ότι μπορούσαν για να υπονομεύσουν αυτόν τον αγώνα. Και συνεχίζουν τώρα λέγοντας συνειδητά ψέματα και συκοφαντίες για τον πρόεδρο του σωματείου Στ. Πελάη.
Στην πραγματικότητα στόχος τους δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά η ενότητα, η μαζικότητα και η δυναμική που έχει αποκτήσει το σωματείο. Στόχος τους είναι να σπείρουν σύγχυση στους εργαζόμενους, να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους στο σωματείο και στους αγώνες, να καλλιεργήσουν διασπαστικές τάσεις και να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους. Επιδιώκουν με το άνοιγμα της νέας τουριστικής σαιζόν να έχουν πλήξει όσο μπορούν το κύρος του σωματείου και να έχουν κάνει τους εργαζόμενους όσο γίνεται περισσότερο απρόθυμους για αγώνες. Αυτό ακριβώς δηλαδή που θα ήθελαν τόσο πολύ οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού. Γι αυτό τους καταγγέλλουμε ότι στη κυριολεξία κάνουν τα θελήματα των ξενοδόχων.
Χαρακτηριστικό είναι το απαράδεκτο γεγονός ότι μόλις μια μέρα πριν την εκδίκαση της αγωγής των εργαζομένων προς την εργοδοσία του ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ, στελέχη της παράταξης της κα Λίβερη αποσύρθηκαν απ’ την αγωγή προσπαθώντας να πλήξουν την ενότητα των εργαζομένων και δημιουργώντας κλίμα για έκβαση της αγωγής υπέρ της εργοδοσίας.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κα Λίβερη και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΚΚ) ακολουθούν τακτική υπέρ της μεγάλης εργοδοσίας. Το 2003 ήταν αυτή η πλειοψηφία που πρότεινε το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές.
Το 2006 ήταν επίσης αυτοί που στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να μπει στην διοίκηση του σωματείου μας άνθρωπος της εργοδοσίας από γνωστή τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που πρωτοστατούσε στην παραβίαση του ωραρίου και της Κυριακής αργίας.
Το 2008 η κα Λίβερη αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του ΕΚΚ για τις εκλογές του σωματείου μας για τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, ενώ ένα χρόνο μετά η κα Λίβερη απαίτησε για τις εκλογές του δικού της σωματείου κατά τις ημέρες Σαββάτου και Κυριακής να γίνουν στο ΕΚΚ και με αφορμή ότι αυτό δεν έγινε, έκανε μέχρι και αγωγή, προκειμένου να ακυρώσει τις εκλογές του σωματείου της. Απλή απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την εργοδοσία δεν έχουν συνήθως ούτε ιερό ούτε όσιο.
Βέβαια η επίθεση στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει και άλλο στόχο. Αποτελεί μέρος της προσπάθειας που γίνεται πανελλαδικά όχι μόνο απ’ τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, αλλά και από μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων και ΜΜΕ, να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Γιατί είναι οι δυνάμεις αυτές που παλεύουν πραγματικά για να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι ενάντια σε αυτή την αντεργατική λαίλαπα που προωθούν το κεφάλαιο η Ε.Ε. και η κυβέρνηση της χώρας μας, με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι πολιτικοί υπηρέτες του κεφαλαίου εντείνουν όλο και περισσότερο τη λασπολογία ενάντια στο ΠΑΜΕ καθώς βλέπουν ότι η λάσπη δεν πιάνει και όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και σωματεία έχουν στρέψει τις ελπίδες τους στο ΠΑΜΕ και συμπορεύονται μαζί του.
Απ’ τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις γίνεται ολοφάνερο ότι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στο ΕΚΚ, είναι πλειοψηφίες μόνο στα χαρτιά και αυτό με νοθείες και σωματεία σφραγίδες. Ενώ στα μαρμαρένια αλώνια της ταξικής πάλης οι εργαζόμενοι έχουν κάνει την επιλογή τους και αυτό δείχνουν οι τελευταίες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν μια και καλή στο περιθώριο των αγώνων τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία και με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μετατρέψουν την αγανάκτηση τους σε αγώνα, σε αντεπίθεση, για να μην πληρώσουμε εμείς την καπιταλιστική κρίση τους για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.