Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Τελείωσε σχεδόν η σχολική χρονιά και ακόμα περιμένουν- Ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας- Οι άνθρωποι πάνω από τους δείκτες- Το Υπουργείο Παιδείας ξέχασε...

Προκλητική καθυστέρηση των διαδικασιών που αφορούν στη μονιμοποίηση των αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
Στο ζήτημα της άμεσης εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 39 του Ν.3794/2009 – ΦΕΚ 156/Α΄/4.9.2009, διάταξη που αφορά στη μονιμοποίηση των αναπληρωτών – ωρομισθίων εκπαιδευτικών με αναπηρία που έχουν συμπληρώσει δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι, αρχής γενομένης από το έτος 2009-2010.
Στις 24-11-2009 το Υπουργείο εξέδωσε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων...
εκπαιδευτικών με αναπηρία, οι οποίοι συμπληρώνουν δώδεκα μήνες τουλάχιστον πραγματική προϋπηρεσία. Σύμφωνα με την ανωτέρω πρόσκληση, η υποβολή των αιτήσεων έληξε στις 11 Δεκεμβρίου 2009.
Ωστόσο, 4 μήνες μετά, οι αιτούντες αναμένουν ακόμη την έκδοση της απαιτούμενης Κοινή Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για τον καθορισμό του αριθμού των διοριζομένων μονίμων εκπαιδευτικών με αναπηρία, ανά κλάδο και ειδικότητα, προκειμένου να προβλεφθεί η ειδική σχετική δαπάνη στην ήδη εγκριθείσα ΠΥΣ για το διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2009-2010.
Να σημειωθεί επίσης, ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές, σε περισσότερα από ένα σχολεία, τα οποία πολλές φορές βρίσκονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας και τους θεράποντες γιατρούς τους , παρ’ όλο που η προαναφερθείσα διάταξη θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί για το σχολικό έτος 2009-2010.
Ο σύλλογος μας θεωρεί αδιανόητη και αδικαιολόγητη την καθυστέρηση της έκδοσης της Απόφασης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της αριθ. 33/2006 ΠΥΣ «Αναστολή και διορισμών και προσλήψεων στο δημόσιο τομέα», δεδομένου ότι η ανωτέρω διαδικασία αποτελεί το προαπαιτούμενο για να εκδοθεί η Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των διοριζομένων εκπαιδευτικών με αναπηρία κατά ειδικότητα και κλάδο. Επισημαίνεται, επίσης, ότι θα πρέπει να προβλεφθεί, έστω και τώρα (αφού δεν έχει προβλεφθεί στην παρ. 4 του άρθρου 39 του Ν. 3794/2009), η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε σχολεία που βρίσκονται πλησίον της μόνιμης κατοικίας τους για ευνόητους λόγους.
Οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία ζητούν το αυτονόητο, την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία και τη διασφάλιση της εργασίας τους.