Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

τι είπε ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξη του Σαββάτου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Σάββατο 13-03-2010 ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας – Υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ κ.Νίκος Δένδιας σχετικά με το σχέδιο νόμου για την απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στη χώρα και το οικόπεδο των νέων Φυλακών:
«Όπως γνωρίζετε την εβδομάδα που πέρασε συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το
 σχέδιο νόμου το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απόδοση Ιθαγένειας στους Αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα.
Η άποψη, που η ΝΔ και άλλα κόμματα διατύπωσαν, είναι ότι αυτό το νομοθέτημα είναι καταστροφικό. Είναι ένα νομοθέτημα, το οποίο ανοίγει διάπλατα τις πύλες της χώρας στην εισροή δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Είναι ένα νομοθέτημα, το οποίο θα δημιουργήσει απεριόριστα προβλήματα στο μέλλον και ανεξήγητο γιατί η κυβέρνηση παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία, τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από μια βαθιά οικονομική κρίση και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανεργία.
Δεν έχει έννοια πια να ζητήσουμε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να λογικευτεί, όμως θέλω να προειδοποιήσω την Κερκυραϊκή Κοινωνία για το τι μας περιμένει τα χρόνια που έρχονται.
Όπως είναι η κατάσταση σήμερα, με τις μετρήσεις που υπάρχουν, κάθε χρόνο μπαίνουν στην Ελλάδα περίπου 600.000 παράνομοι μετανάστες, καταλαβαίνετε τι θα συμβεί από εδώ και εμπρός ….»


Στη συνέχεια ο κ.Δένδιας αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου της κα Γκερέκου σχετικά με τη συνάντηση της με τον κ.Καστανίδη και δήλωσε τα εξής:


«Με ιδιαίτερα έκπληξη διάβασα ένα δελτίο τύπου που η Υφυπουργός η κα Γκερέκου έδωσε στη δημοσιότητα , μνημονεύοντας αιτήματα τα οποία συζήτησε με το διάδοχό μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον κ.Χ. Καστανίδη. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η διατύπωση, ότι, στην υπόθεση της ανέγερσης των νέων φυλακών υπάρχει πρόβλημα λόγω σοβαρών προβλημάτων στην «χωροθέτηση του οικοπέδου». Πώς μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στη χωροθέτηση ενός οικοπέδου, όταν αυτό δεν έχει επιλεγεί. Αυτό το οποίο είχε συμβεί, είναι ότι υπήρχε πρόβλεψη από εμάς 1.100.000€ περίπου και είχε προχωρήσει ο διαγωνισμός, ήταν στο στάδιο της υπογραφής από το ΓΓ για να επιλεγεί οικόπεδο.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιλεγμένο οικόπεδο για να υπάρχει θέμα χωροθέτησης και νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να δίνονται τέτοιες πρόχειρες απαντήσεις από την πλευρά του Υπουργείου ή εάν δεν αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης αυτό, να δίνονται τέτοιες πρόχειρες απαντήσεις από την πλευρά του γραφείου της κας Υφυπουργού. Αυτά είναι αστεία πράγματα, εμπαίζεται η Κερκυραϊκή κοινωνία κατά κωμικό τρόπο.
Θα έλεγα λοιπόν ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η Κερκυραϊκή κοινωνία να ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης , όπως είχε ήδη προβλεφθεί να υπάρξει και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή νέου οικοπέδου ανέγερσης φυλακών και από κει και πέρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, που ήδη η κα Γκερέκου φαντάζομαι έχει αυξημένες προσβάσεις, να συνεχίσει και να μετατραπεί όπως είχαμε πει το υπάρχον κτίριο των φυλακών σε Μνημείο της Ανθρώπινης Ελευθερίας.


Ερώτηση Δημοσιογράφου: Εκτός της ύπαρξης της πρόβλεψης του ποσού του 1.100.000, ο διαγωνισμός σε ποιο σημείο είχε φτάσει;


«Ο διαγωνισμός είχε φτάσει σε τελική φάση έπρεπε να επανυπογραφή απλώς από τον νέο Γ.Γ. του Υπουργείου. Είχαν προβλεφθεί τα χρήματα από το ΤΑΧΔΙΚ , είχαν ληφθεί όλες οι σχετικές αποφάσεις και είχαν γίνει όλες οι διαδικασίες , κάτι που μπορείτε να επιβεβαιώσετε άλλωστε ζητώντας από τον μέχρι τώρα Πρόεδρο της Θέμιδας τον κ. Ιωάννου, να σας χορηγήσει τα σχετικά έγγραφα. Για κάποιο λόγο, άγνωστο σε μας, σταμάτησαν πλέον οι διαδικασίες με την εκλογή της νέας κυβέρνησης και ελπίζαμε ότι θα συνεχίσουν κάποια στιγμή. Τώρα λοιπόν παίρνουμε μια απάντηση περί προβλημάτων χωροθέτησης οικοπέδου, το οποίο δεν έχει επιλεγεί.»