Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Τι λέει ο Σύνδεσμος Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Κέρκυρας για την αύξηση του ΦΠΑ

Η επιβολή φόρου 10% πέραν του 2% της αύξησης Φ.Π.Α., σε συνδυασμό με την δυσπραγία στην αγορά, την αύξηση της τιμής των μετάλλων, την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας , δημιουργούν συνθήκες αφανισμού στην ελληνική αργυροχρυσοχοΐα που επί 6.000 χρόνια δίνει το παρόν στη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού με 2.500 εργαστήρια παραγωγής ,7.500 καταστήματα και...
πάνω από 75.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα .


Ο φόρος πολυτελείας δημιουργεί πλεονέκτημα στις χώρες που εξάγουν παράνομα κοσμήματα στην Ελλάδα, οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές και τους χιλιάδες τουρίστες της χώρας μας , να αγοράσουν τέτοια είδη αργυροχρυσοχοΐας , από το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μιλάνο, τη γειτονική Σόφια, ή ακόμα και μέσω internet , και στην περίπτωση αυτή το Δημόσιο δεν θα εισπράξει ούτε το νέο αυξημένο ΦΠΑ, ούτε φόρο εισοδήματος από το κατάστημα μας. Επιπλέον τα χιλιάδες τουριστικά καταστήματα που σήμερα πωλούν είδη αργυροχρυσοχοΐας θα κλείσουν , όταν οι γείτονες μας Τούρκοι και Κύπριοι, ανταγωνιστές σε επίπεδο τουρισμού της Ελλάδος , αρχίσουν να ενημερώνουν τους επισκέπτες τους ότι τα κοσμήματα μας είναι ακριβότερα λόγω φόρου .


Ζητούμε την δική σας συμπαράσταση και των ζωντανών κυττάρων της χώρας στην προσπάθεια μας να πείσουμε την κυβέρνηση στην απόσυρση η την τροποποίηση του φόρου πολυτελείας δίνοντας σ΄ εμάς την ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει και αυτή τη δυσκολία της οικονομικής κρίσης.


Τη στιγμή που απ όλους αναγνωρίζεται, ότι μια από τις αιτίες της σημερινής οικονομικής κρίσης είναι η αποξήλωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν μπορεί να θεωρείται είδος πολυτελείας ένα κόσμημα Ελληνικής παραγωγής και εργοστασιακής αξίας 100 ευρώ , όταν ένα αυτοκίνητο εισαγόμενο με εργοστασιακή τιμή 16.999 ευρώ δεν θεωρείται είδος πολυτελείας .


Γνωρίζουμε πως απαιτούνται σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά τα συγκεκριμένα μέτρα θα φέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και θα οδηγήσουν σε δυσμενέστερη θέση την ελληνική αγορά!


Ζητούμε την κατάργηση του νομοσχεδίου, αν όχι, την αναθεώρηση του!
Ζητούμε να μας επιτραπεί να συνεισφέρουμε στην εθνική οικονομία
Η ύπαρξη μας είναι απαραίτητη!!!


Με Εκτίμηση
Για τον Σύνδεσμο


Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Τσερεμής