Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΕ:ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΚΑΛΕΦ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ… ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ !!!

Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ  Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ε Ι : σε όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας, την απαράδεκτη απόφαση που πήρε η δημοτική πλειοψηφία στο ΔΣ των παιδικών σταθμών. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή καλεί τους γονείς να πληρώσουν, αυτά που δεν πληρώνει η κυβέρνηση (όπως οφείλει) προκειμένου να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, με την πλουτοκρατία και την ΕΕ κάνει πραγματική επέλαση στο πενιχρό εισόδημα και σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, η δημοτική αρχή αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο: άξια συμπαραστάτης της κυβέρνησης και αρωγός στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η απόφαση για επιβολή των (φορο)τροφείων πάρθηκε μόνο με την πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου, και με το «έτσι θέλω». Καταψηφίστηκε όμως (και ορθώς), από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τους γονείς εργαζόμενους να...
 μην καταβάλλουν δεκάρα τσακιστή για τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ έχουν την απόλυτη ευθύνη για την υποβάθμιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με την πολιτική της διαρκούς υποχρηματοδότησης. Για τους εργαζόμενους (παιδαγωγικό - βοηθητικό προσωπικό), επέβαλαν καθεστώς ολοένα αυξανόμενων ελαστικών μορφών εργασίας. Σε λειτουργικό επίπεδο η χρηματοδότηση δεν καλύπτει πλέον ούτε τα στοιχειώδη (παιδαγωγικό υλικό, τροφή, συντήρηση κλπ).
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση!
Ούτε και η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να βγάζει… λάδι την κυβέρνηση και την πολιτική υποβάθμισης που ακολουθεί, φορολογώντας η ίδια τους εργαζόμενους γονείς.
Το Π.Α.ΜΕ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την δημοτική αρχή και την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι κοινωνικό αγαθό και περιουσία όλων των εργαζομένων. Οι υπηρεσίες τους (κατακτημένο δικαίωμα των εργαζομένων), πρέπει να παρέχονται δωρεάν και όχι επί πληρωμή. Άλλωστε σε όσους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα επιβλήθηκαν τροφεία η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, αντίθετα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν ακόμη περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση.
ΟΧΙ ΤΡΟΦΕΙΑ - ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ