Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ο Χρυσόστομος Μπούκας έφερε καλά νέα για την Κέρκυρα από το Υπουργείο Υγείας- (Ως εκ τούτου οι "γαλάζιοι" παπαγάλοι ας αλλάξουν ρεπερτόριο)

Συνάντηση εργασίας είχαν την Δευτέρα 8-3-2010 η Υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας στο Υπουργείο.
Μετά διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα στον τομέα Υγείας στο Νομό μας, για τα οποία η κ. Υπουργός ήταν πλήρως ενήμερη, μπορούμε σήμερα να πούμε τα εξής:...



ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ: Τις αμέσως επόμενες ημέρες τοποθετούνται τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων.


ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Τέθηκε χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης τον μήνα Μάϊο ή Ιούνιο δηλαδή στην έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Τέθηκε (και εξηγήθηκε) μετ’ επιτάσεως η ανάγκη αυτόνομης, στοχευμένης προκήρυξης για πρόσληψη προσωπικού και κατατέθηκε στην κ. Υπουργό πρόταση πέραν των ήδη προκηρυγμένων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Υπήρξε ο προβληματισμός του χρόνου πρόσληψης του νέου προσωπικού μετά από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.


Δόθηκε η ενδιάμεση λύση της μετεγκατάστασης του Νοσοκομείου στο χρονοδιάγραμμα που αναφέρθηκε με εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για πρόσληψη εποχικού προσωπικού μέχρι της έλευσης του μόνιμου προσωπικού από την κρίση του ΑΣΕΠ.


Είναι η λύση που ικανοποιεί το αίτημα του Κερκυραϊκού Λαού για άμεση μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου με επαρκές προσωπικό.
Πρόταση που ενώνει και δεν διαιρεί την κοινωνία.


Είμαστε σταθερά υπέρ του μόνιμου προσωπικού, αλλά στην δεδομένη χρονική περίοδο η συγκεκριμένη λύση ικανοποιεί τις ανάγκες της άμεσης μετεγκατάστασης.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου αποδέχθηκε την πρόσκληση να έρθει στην Κέρκυρα σύντομα και ασφαλώς μετά την τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου και να εξαγγείλει ακριβείς δεσμεύσεις.


ΧΩΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Τέθηκε το ζήτημα του οικοπέδου του παλαιού Νοσοκομείου και της μετατροπής σε κοινόχρηστους χώρους, Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, Μονάδα Χρονίως Πασχόντων, ενόψει μάλιστα της εφαρμογής του σχεδίου ”Καλλικράτης” όπου η πρωτοβάθμια περίθαλψη περιέρχεται στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Η κ. Υπουργός επιφυλάχθηκε για τελική δέσμευση.
Υποσχέθηκε μελέτη και πρόταση από τη νέα διοίκηση της ΔΕΠΑΝΟΜ.


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: Ήδη με την προκήρυξη μεγάλου αριθμού ιατρών που βρίσκεται σε διαδικασία, αναμένεται σε πρώτο επίπεδο αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο άμεσο μέλλον οφείλει να προτείνει στοχευμένη πρόσληψη ιατρικού δυναμικού για την παραπέρα αναβάθμιση με τελικό σκοπό να σταματήσει το μεγάλο ρεύμα μετανάστευσης ασθενών σε άλλα Νοσοκομεία της πατρίδας μας.


ΕΚΑΒ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: Τέλος τέθηκε το πρόβλημα του ΕΚΑΒ στο Νομό μας και των πεπαλαιωμένων -25 χρόνων- Οργανισμών των Κέντρων Υγείας και η πλήρωση θέσεων βάσει των σύγχρονων αναγκών.


Τα θέματα αυτά θα εξετασθούν σε συνεργασία με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.


Είμαστε ικανοποιημένοι με τις δεσμεύσεις, τις λύσεις και την δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα.


Η Υπουργός κ. Ξενογιαννακοπούλου υπήρξε ευθύς, ειλικρινής με καθαρό λόγο και πλήρη γνώση των κοινωνικών αιτημάτων.


Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, έχει απόλυτη συναίσθηση ότι ο “κοινωνικός μισθός” που προκύπτει από την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε όλο τον Λαό και ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα δίνει μια βαθειά ανάσα βοήθειας στα νοικοκυριά.


Εμείς, Νομαρχιακή Επιτροπή και οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδά της, έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.


Να αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για τα δίκαια αιτήματα του Κερκυραϊκού Λαού. Να παράγουμε πολιτική, αποτελέσματα και έργα.




Κέρκυρα 9-3-2010


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ