Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ) στην Κέρκυρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κέρκυρας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την έλλειψη ελεγκτή γιατρού στην τοπική υπηρεσία του Ο.Π.Α.Δ, γεγονός που έρχεται να επιδεινώσει τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι ασφαλισμένοι (υπάλληλοι και συνταξιούχοι) και οι οικογένειες μας.
Είναι πλέον ορατό ότι αποτελεί πολιτική επιλογή η υποβάθμιση και η απαξίωση της δημόσιας υγείας, που έχει απώτερο στόχο...
την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την συρρίκνωση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Μια πολιτική που αποτυπώνεται γλαφυρά στη δραματική μείωση των δαπανών για την υγεία, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στις δομές της υγείας, στην εγκατάλειψη του Ο.Π.Α.Δ και στην εφαρμογή επιλογών που αποτελειώνουν τον Οργανισμό, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και στις οικογένειές τους, που είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών και των υποχρεώσεών τους.
Καταγγέλλουμε την πολιτική της αδράνειας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καλούμε την ηγεσία του να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα στελέχωσης του Ο.Π.Α.Δ Κέρκυρας με την πρόσληψη μόνιμου γιατρού, για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας.
Η ανοχή των εργαζομένων εξαντλείται πλέον. Είναι ζήτημα στοιχειώδους πολιτικής ευαισθησίας και υποχρέωσης η παρέμβαση του Υπουργείου Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την οριστική λύση του προβλήματος, ώστε να μπει ένα τέλος στη νέα ταλαιπωρία υπαλλήλων και συνταξιούχων.