Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΟΛΜΕ: Γιατί του Υπουργείο Παδείας αποφεύγει τη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς;

ΘΕΜΑ: Αίτημα για άμεση συνάντηση


Κυρία Υπουργέ,
Τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την δημόσια εκπαίδευση απαιτούν την ύπαρξη διαλόγου και τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης και συνεργασίας μεταξύ όλων των συντελεστών της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημά σας για κατάθεση προτάσεων, σας απέστειλε στις 26/02/2010 τις προτάσεις του κλάδου στις ενότητες που μας ζητήσατε.
Παράλληλα, από τις 27/01/2010 σάς έχει επιδοθεί σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αναφέρεται σε όλα τα ζητήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διμερής συλλογική διαπραγμάτευση. Επίσης, επισημάναμε πως ουσιαστικά μέχρι σήμερα αρνείστε την πλέον δημοκρατική διαδικασία διαλόγου, την έναρξη...
 συλλογική διαπραγμάτευσης με στόχο την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και συλλογικής συμφωνίας, μη εφαρμόζοντας τον αντίστοιχο νόμο!
Δυστυχώς, παρά τις παραινέσεις σας για συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, δεν φαίνεται να είναι η συναίνεση και η συνεργασία μέσα στις πολιτικές σας επιλογές. Ενώ, μέχρι σήμερα, δεν έχετε ανταποκριθεί στο αίτημά μας να οριστεί συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μαζί σας, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, τα αιτήματα του κλάδου και τις αλλαγές που προτίθεστε να κάνετε -και οι οποίες προαναγγέλλονται από τα ΜΜΕ- παρακολουθήσαμε τις εξαγγελίες σας για το «Νέο Σχολείο» από τα ΜΜΕ, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση με τους φορείς της εκπαίδευσης.
Επιπροσθέτως, με έκπληξη διαπιστώσαμε να νομοθετούνται διατάξεις που αφορούν τον εργασιακό βίο των εκπαιδευτικών και την ανατροπή σύνθεσης των υπηρεσιακών μας συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ), όχι από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Διαμαρτυρόμενοι για τη μέχρι σήμερα καθυστέρηση στην έναρξη διαπραγματεύσεων και θεωρώντας ότι ο ευαίσθητος χώρος της εκπαίδευσης δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή πολιτική, απαιτούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας.


ΠΗΓΗ:http://www.alfavita.gr