Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Τι δήλωσε η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών ενημερώνει ότι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης συναντήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 με την Υπουργό κα Διαμαντοπούλου και την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου, στα πλαίσια των συναντήσεών τους με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε καλό κλίμα, η Π.Ε.Α. κατέθεσε τις πρώτες παρατηρήσεις της αναφορικά με την παρουσίαση του προς κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου. Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε :

Συνέχιση των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών με το ισχύον σύστημα και μετά το 2012 με ποσοστό 60% από το νέο προτεινόμενο πίνακα διορισμών και 40% από τον πίνακα προϋπηρεσίας.
Ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για το 24μηνο και το 30μηνο, σύμφωνα με τα ισχύοντα.
Μείωση του ορίου προϋπηρεσίας των 24 μηνών για ένταξη στο νέο προτεινόμενο πίνακα διορισμών, χωρίς συμμετοχή στο γραπτό διαγωνισμό, μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου και με ισχύ μέχρι το μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών.
Ισχυρή και ουσιαστική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στον προτεινόμενο νέο πίνακα διορισμών και προσλήψεων.
Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων (Σιβιτανίδειος, ΠΔΣ., κ.λ.π.) να γίνονται από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων.
Αύξηση του αριθμού των εισακτέων από τον πίνακα αναπληρωτών (ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ) για επιμόρφωση στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και του αριθμού παραρτημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ .
Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, μετά το μόνιμο διορισμό τους, για τη βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.




Η Υπουργός αναγνώρισε τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των πάγιων αιτημάτων της Π.Ε.Α. και επέδειξε θετική διάθεση ως προς την αντιμετώπισή τους.


Το Δ.Σ. της Π.Ε.Α. αναμένει το πλήρες κείμενο του σχεδίου νόμου για να προβεί σε περαιτέρω παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και κινήσεις, με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.


Καλούμε τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε εγρήγορση εν αναμονή των εξελίξεων.