Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Λευκάδας; Μαζική παραίτηση γιατρών αναφέρουν λευκαδίτικη ιστοσελίδα

Απίστευτο. Πριν λίγο οι γιατροί του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου Λευκάδας αποφάσισαν μαζική παραίτηση με έγγραφο που έστειλαν στην υπουργό Υγείας. Συγκεκριμένα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όπου ο εκτελών χρέη διοικητή γυναικολόγος, Γρ. Παπαγεωργίου, αρνήθηκε να βάλει εσωτερική εφημερία γιατρούς στην παθολογική κλινική αφήνοντας εκτεθειμένους σε κίνδυνο γιατρούς και...
ασθενείς, σε συνέλευση που έγινε αποφασίστηκε η μαζική παραίτηση των γιατρών του παθολογικού τομέα. Με έγγραφό τους προς την υπουργό Υγείας ανακοινώνουν την μαζική παραίτηση και αφού εξηγούν τα όσα έχουν συμβεί όλες αυτές τις ημέρες καταλήγουν: « Οι γιατροί του παθολογικού τομέα δεν θα συμπράξουμε σε έκθεση σε κίνδυνο των αρρώστων και δε δεχόμαστε τον επιχειρούμενο εξευτελισμό των ειδικοτήτων στο πνεύμα του «άσπρη μπλούζα να κυκλοφορεί». Δεν θα δεχτούμε την επιχειρούμενη μεταβίβαση της ευθύνης των νοσηλευόμενων στους ειδικευόμενους και πολύ περισσότερο στους ίδιους τους ασθενείς και το περιβάλλον τους, από τους οποίους ζητήθηκε και έλαβαν οι διοικητές (αναπληρωτής και νέα εν Δυνάμει) υπεύθυνες δηλώσεις ότι με τη δική τους ευθύνη –των γονέων- παραμένουν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τα παιδιά τους. Ευθύνη έχουμε όλοι για τις γενικότερες εκάστοτε επιλογές μας, τα αποτελέσματα των οποίων απολαμβάνουμε, των αρρώστων όμως την ευθύνη έχουν πάντα οι θεράποντες γιατροί.
Μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση όταν η 6η Υ.Π.Ε κωφεύει, ακόμη περιμένουμε απαντήσεις σε έγγραφα και τηλεφωνήματα, μας απομένει η έντιμη έξοδος. Υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας διευκολύνοντας το έργο σας για αναβάθμιση του ΝΕΟΥ ΕΣΥ.»
Υπογράφουν: Ραυτοπούλου Ουρανία (παιδίατρος), Γέργος Απόστολος (Διευθυντής Παθολογίας), Κηρολιβάνου Βασιλική (Διευθύντρια Καρδιολογίας), Κορώνης Χρήστος (Διευθυντής μονάδας Νεφροκάθαρσης), Βουκελάτου Καλλιόπη (Διευθύντρια Παιδιατρικής), Λάζαρη Βασιλική (Επιμελήτρια Α παθολογίας), Τσιουρή Κων/να (Επιμελήτρια Α Πνευμονολογίας), Αυδίκου Κων/να (Επιμελήτρια Α Νεφρολογίας), Μοσχονά Διαμαντίνα (Επιμελήτρια Β παιδιατρικής), Τζαβίδη Σωτηρία (Επιμελήτρια Β Νευρολογίας).


ΠΗΓΗ:http://www.lefkadapress.gr