Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η ενδιαφέρουσα περίπτωση των Ιωαννίνων σε σχέση με τον "Καλλικράτη" και τους ΧΥΤΑ

Όλα δείχνουν πως τα κριτήρια για τις συνενώσεις στο Νομό Ιωαννίνων, δεν είναι αμιγώς γεωγραφικά ή λειτουργικά. Για την ακρίβεια είναι εντελώς …μικροκομματικά! Τις εισηγήσεις δεν τις κάνουν τίποτα ειδικοί περί την τοπική αυτοδιοίκηση, η την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά «πράσινα» στελέχη της αυτοδιοίκησης που πασχίζουν να κρατήσουν την καρέκλα τους και διάφοροι άλλοι κομματικοί παράγοντες!
Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το σχέδιο που διέρρευσε έντεχνα σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ και το οποίοπροβλέπει την δημιουργία 9 δήμων στο Νομό Ιωαννίνων, αντί για 8 που αρχικά είχε σχεδιαστεί.
Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε μόνο και μόνο για να "χρυσώσουν το χάπι" της...
κατασκεύης ΧΥΤΑ-και στην συνέχεια ΧΥΤΥ- στους παράγοντες των Δήμων Παμβώτιδας και Κατσανοχωρίων.Με την απαράδεκτη όμως αυτή πρόταση:
-Δεν γίνεται ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση στο Νομό Ιωαννίνων.
-Δημιουργούνται 7 "Καλλικρατικοί" και 2 μίζεροι,φτωχοί "Καποδιστριακοί" δήμοι(Τζουμέρκων και Δωδώνης)
-Οι Δήμοι Τζουμέρκων(Τζουμέρκα-Πράμαντα και κοινότητες),αλλά και Δωδώνης(Δωδώνης-Λάκκας Σουλίου και Σελλών),δεν είναι βιώσιμοι και θα πρέπει τα επόμενα 4-5 χρόνια να συνενωθούν με άλλους όμορους.
-Δεν δημιουργείται ένας ισχυρός Δήμος στο Λεκανοπέδιο,όπως ζητούσαν επίμονα οι πολίτες,αλλά τρείς(!!!), πράγμα που επιθυμούσαν μόνο οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης,σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα προνόμια τους στην..."υγεία των πολιτών" που φορολογούνται για να παίρνουν αυτοί τους παχυλούς μισθούς τους.
-Τέλος,να σημειωθεί πως όλο το προηγούμενο διάστημα, αρκετά «πράσινα» στελέχη της αυτοδιοίκησης είχαν την ελπίδα πως θα πείσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να μην οδηγηθεί στη λύση δημιουργίας δήμου-μαμούθ στο λεκανοπέδιο. «Δεν είναι εύκολο να διοικηθεί ένας δήμος όπου οι περιοχές του απέχουν μεταξύ τους 80 ή και 90 χιλιόμετρα», ανέφεραν.Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι,τεμαχίζουν το λεκανοπέδιο και δημιουργούν έναν δήμο,ο οποίος ξεκινά από μια συνοικία της πόλης των Ιωαννίνων-ουσιαστικά-όπως ο Κατσικάς και φτάνει στα όρια με τους Νομούς Πρέβεζας απο την μία και Άρτας από την άλλη!!!
Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό:Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια γενναία διοικητική μεταρρύθμιση,η θα "ρίξει νερό στο κρασί της",υπακούοντας στα κελεύσματα διαφόρων κρατικοδίαιτων,επαγγελματιών της τοπικής αυτοδιοίκησης;H απάντηση θα δοθεί σε λίγες ημέρες...>


ΠΗΓΗ:http://epirusgate.blogspot.com/