Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και σε εφαρμογή των άρθρων 3-6 του Κανονισμού λειτουργίας των Νομαρχιακών Τμημάτων, συγκαλείται Τακτική Εκλογαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων μελών μας την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 5.30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Θέματα της ημερήσιας διάταξης στη Συνέλευση ορίζονται:
1. Νομιμοποίηση-πιστοποίηση αντιπροσώπων και οριστικοποίηση εκλογικού μητρώου.
2. Εκλογή Προεδρείου συνέλευσης.....

3. Λογοδοσία της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ Κέρκυρας.
4. Οικονομικός απολογισμός.
5. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής.
6. Κριτική πεπραγμένων της Εκτελεστικής Γραμματείας.
7. Ψηφοφορία Διοικητικών και Οικονομικών πεπραγμένων.
8. Ορισμός εφορευτικής επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 6 του κανονισμού.
9. Αρχαιρεσίες για την εκλογή 9μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας (άρθρο 7 του κανονισμού) και 3μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής (άρθρο 10 του κανονισμού).
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας καλούνται τα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ως μεμονωμένοι υποψήφιοι ή ως συνδυασμός, να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τη Δευτέρα 3 του Μάη 2010 και ώρα 20:00, στο Γεν. Γραμματέα Διονύση Τσούκα (τηλ. 6945550016) ή στον Οργανωτικό Γραμματέα Νίκο Ράμμο (τηλ. 6948583773). Η Εκτελεστική Γραμματεία θα συνεδριάσει για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων και την πιστοποίηση των μελών-αντιπροσώπων της Συνέλευσης τη Δευτέρα 3 του Μάη 2010 και ώρα 20:15 στα γραφεία του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (Βελισαρίου 7 Κέρκυρα).
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει μέχρι την ημέρα εκείνη να προσκομισθούν από τα Δ.Σ των σωματείων-μελών μας στην Εκτελεστική Γραμματεία τα αντίγραφα των πρακτικών των εκλογικών διαδικασιών των σωματείων, με κατάσταση αντιπροσώπων και πιθανές παραιτήσεις μελών.
Η τελική επικύρωση του εκλογικού μητρώου θα γίνει από τη Συνέλευση των αντιπροσώπων.
Οι εκλογικές διαδικασίες, με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ και θα ολοκληρωθούν στις 10 μ.μ της Τετάρτης 5 του Μάη 2010.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στο επίπεδο των στελεχών που απευθυνόμαστε θεωρούμε αυτονόητη τη συμμετοχή σας στις διαδικασίες. Η ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κίνημα και ο κόσμος της εργασίας επιβάλει τη στράτευση όλων μας για τη θωράκιση των συλλογικών θεσμών μας, την κατοχύρωση της δημοκρατίας και της αντιπροσωπευτικότητας στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Σας καλούμε, λοιπόν, να διαφυλάξετε και να κατοχυρώσετε με τη στάση σας όσα το κίνημά μας κατάκτησε και οικοδομούν την .
Σας κοινοποιούμε, τέλος, για ενημέρωσή σας διατάξεις του κανονισμού λειτουργίας του Ν.Τ, που αφορούν τις προαναφερόμενες σχετικές διαδικασίες.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Ποζίδης Διονύσης Τσούκας


Σχετικά με τις διαδικασίες της εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ισχύουν τα εξής:


Η Συνέλευση των αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος συγκροτείται από τους αντιπροσώπους οι οποίοι εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση της αντίστοιχης οργάνωσης με το σύστημα της απλής αναλογικής (Ν. 1264/82) και με τη διαδικασία των επομένων παραγράφων.
Για κάθε είκοσι (20) ψηφίσαντα μέλη εκλέγεται ένας αντιπρόσωπος... Αν από τη διαίρεση του συνόλου των ψηφισάντων με το εκλογικό μέτρο (είκοσι και σαράντα αντίστοιχα) προκύπτει κλάσμα μεγαλύτερο από το μισό του εκλογικού μέτρου τότε εκλέγεται ένας ακόμα αντιπρόσωπος.
Με έναν αντιπρόσωπο εκπροσωπούνται και οι οργανώσεις των οποίων ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων στο συγκεκριμένο Νομό είναι ίσος με το 1/3 του εκλογικού μέτρου.
Την ευθύνη για τη διαδικασία της εκλογής των αντιπροσώπων έχει το Δ.Σ. της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Η θητεία των αντιπροσώπων του Τμήματος είναι τριετής.
Η Συνέλευση των αντιπροσώπων αποτελεί το κορυφαίο συντονιστικό όργανο του Νομαρχιακού Τμήματος και ασκεί τη γενική αρμοδιότητα στα πλαίσια του παρόντος κανονισμού.
Ειδικότερα:
α.- Εκλέγει την Εκτελεστική Γραμματεία και την Ελεγκτική Επιτροπή του Τμήματος.
β.- Διενεργεί έλεγχο των πράξεων διοικητικών και οικονομικών της Ε.Γ.
γ.- Συζητά και λαμβάνει αποφάσεις για κάθε ζήτημα που παραπέμπει σ' αυτή η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ή η Ε.Γ. του Τμήματος.
δ.- Εκχωρεί αρμοδιότητες στην Ε.Γ. και την εξουσιοδοτεί για συγκεκριμένες δραστηριότητες και πράξεις.
Οι αντιπρόσωποι προσέρχονται στη συνεδρίαση της Συνέλευσης των αντιπροσώπων εφοδιασμένοι με αντίγραφα πρακτικών εφορευτικής επιτροπής στα οποία πιστοποιείται η εκλογή τους.
Στη συνεδρίαση κατ' αρχήν προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ε.Γ. μέχρι την εκλογή οριστικού τριμελούς προεδρείου που διευθύνει τις εργασίες της Συνέλευσης.
Η εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας του Τμήματος γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής (Ν. 1264/82) ενώπιον τριμελούς εφορευτικής επιτροπής που ορίζεται από την ολομέλεια.
Τα πρακτικά των εκλογών κοινοποιούνται στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν σε σχέση με τη συγκρότηση της Συνέλευσης και τις εκλογικές διαδικασίες αντιμετωπίζονται από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία σε κάθε περίπτωση έχει την εποπτεία του Τμήματος σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό και τις αποφάσεις των οργάνων της.