Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Επίσκεψη του Νομάρχη στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στα Γουβιά.


Τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (Ο.Τ.Ε.Κ. – ΕΠΑ.Σ. ) στο ξενοδοχείο Debono στα Γουβιά, επισκέφτηκε χθες ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Τουρισμού –Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Χρήστο Σκούρτη. Εκεί τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε στα διάφορα τμήματα και τις εγκαταστάσεις της ο Διευθυντής της Σχολής κ. Μιχάλης Σαλεσιώτης.
Ο Νομάρχης και ο Αντινομάρχης είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους
σπουδαστές της σχολής, να τους συγχαρούν για την επιλογή τους να υπηρετήσουν στον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα κλάδο του τουρισμού και να τους επαινέσουν για το ζήλο και την αφοσίωσή τους στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολής.
Ο Νομάρχης τόνισε ιδιαίτερα ότι τα εκπαιδευμένα και άριστα καταρτισμένα στελέχη των τουριστικών επιχειρήσεων, είναι εκείνα που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας και θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τόπου μας ως τουριστικού προορισμού.
Ο Νομάρχης και ο Αντινομάρχης παρακάθησαν σε γεύμα, όπου οι σπουδαστές της σχολής με χαρά έδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους στην μαγειρική, εστιατορική και ξενοδοχειακή ειδικότητα.
Η Επαγγελματική Σχολή Κέρκυρας του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), έχει 225 σπουδαστές που εκπαιδεύονται στα τμήματα:
• Ξενοδοχειακό
• Εστιατορικό
• Μαγειρικό
• και Ζαχαροπλαστικό.
Επίσης έχει Μαγειρικό Τμήμα στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) με 48 σπουδαστές από τους οποίους οι 20 είναι Κερκυραίοι, ενώ λειτουργούν 4 τμήματα μετεκπαίδευσης και τέλος λειτουργεί Σχολή Ξεναγών με 37 σπουδαστές.