Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ερώτηση για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία από βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Διορισμός εκπαιδευτικών με αναπηρία.

Σε διαρκή ομηρία βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία που έχουν συμπληρώσει δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές ωρομίσθιοι και αναμένουν από τον περασμένο Σεπτέμβριο τον δικαιωματικό (βάσει του Ν 3794) διορισμό τους.
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται και με δημοσιεύματα περί μεγάλης αναλογίας μαθητών-...
εκπαιδευτικών στο Λύκειο από τον ΟΟΣΑ, που αποκρύπτουν τόσο το μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων, όσο και τη γεωγραφία της χώρας (νησιά, παραμεθόριες περιοχές, κτλ).
Η κατεύθυνση αυτή σχετίζεται με την περικοπή κατά 12% των πιστώσεων του προϋπολογισμού στο Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή 900 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2009 αλλά και με το Πρόγραμμα Σταθερότητας όπου ρητά αναφέρεται η σημαντική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός α) ότι από τις 9000 μόνιμους διορισμούς σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προβλέπεται να γίνουν μόνο 3000 μόνιμοι διορισμοί, β) από την εξαγγελία του Υπ. Παιδείας να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί και γ) από την πρόβλεψη στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας ότι πάνω από 10000 αναπληρωτές να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι.
Η επίκληση του Υπουργείου Παιδείας για τον εξορθολογισμό των διορισμών είναι υποκριτική. Πραγματική απάντηση στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες θα έλθει μέσα και από την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερούς εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ η κ. Υπουργός αν προτίθεται να δώσει λύση στο πρόβλημα των εν λόγω εκπαιδευτικών, να σταματήσει την ταλαιπωρία τους και να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό τους;


Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Ζιώγας
Κώστας Καζάκος
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Παπακωνσταντίνου
Γιάννης Πρωτούλης