Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

1ο Συνέδριο Χορωδιών

Το 1ο Συνέδριο Χορωδιών Κέρκυρας πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή η Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας με τη συνεργασία της Νομαρχίας.
Σε σχετική συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας Αντώνης Μάμαλος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Παντελής Κοντός εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την διοργάνωση αυτή καθώς δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα τα χορωδιακά σχήματα του νομού μας να...
 βρεθούν όλοι μαζί και να συζητήσουν και να αποφασίσουν συλλογικά για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους μέσα από κοινή δράση τους.
Όπως επεσήμανε και ο Νομάρχης στις δηλώσεις του, το 1ο Συνέδριο Χορωδιών Κέρκυρας έρχεται να αναδείξει την ιδιαίτερη ταυτότητα του τόπου μας μέσα από τη χορωδιακή μουσική και να χαράξει νέους δρόμους προς το μέλλον.
Συνεχάρη επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο και το προεδρείο της Ένωσης για την πρωτοβουλία την οποία ανέλαβαν και υποσχέθηκε ότι η Νομαρχία όσο παραμένει σε λειτουργία ως θεσμός, θα είναι στο πλευρό τους.
Από την πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος τη Ένωσης Αντώνης Μάμαλος όσο και ο αντιπρόεδρος Παντελής Κοντός ευχαρίστησαν το Νομάρχη για τη στήριξη την οποία παρέχει στην προσπάθεια που καταβάλει η Ένωση καθώς και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τη συνεργασία και τη συμμετοχή του στο Συνέδριο.
Το 1ο Συνέδριο Χορωδιών Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, την Κυριακή 16 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί.


Το πρόγραμμα


Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:
Χαιρετισμός: Προέδρου Ενώσεως Χορωδιών Κέρκυρας.
Χαιρετισμοί: Υφυπουργού, Βουλευτών, Νομάρχη, Προέδρου ΤΕΔΚ, Δημάρχου Κερκυραίων, Προέδρου Επιμελητηρίου.
Εισήγηση: Ερωτόκριτος Καρύδης, Δημοτ. Χορωδία Αχιλλείου.
Ομιλία: Γεώργιος Σκλαβούνος, Οικονομολόγος, «Το κατ’ εξοχήν μοντέλο ανθρώπινης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».
Εισήγηση: Παντελής Κοντός, Χορωδία Κέρκυρας.
Εισήγηση : Κώστας Κολοβός, Χορωδία Καστελλάνων Μέσης.
Ομιλία : Μιράντα Καλδή, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου «Ο Μαέστρος της Χορωδίας, ειδικά προσόντα και μουσική προετοιμασία».
Εισήγηση : Ανδρέας Γκούσης, Χορωδία Δήμου Κερκυραίων.
Εισήγηση: Σπύρος Σαββανής, Χορωδία Φιλαρμονικής Κορακιάνας.
Ομιλία: Ευστάθιος Μακρής, Αντιπρόεδρος Μουσικού Τμήματος Ιονίου Πανεπιστημίου « Φανταστικός διάλογος μεταξύ ενός Κερκυραίου Χορωδού και ενός Πανεπιστημιακού περί εκκλησιαστικής μουσικής».
Εισήγηση : Νικόλαος Σέρβος, Χορωδία Σπαρτύλα.
Εισήγηση : Νίκος Μητσιάλης, Χορωδία Ανεμόμυλου.
Εισήγηση : Αντώνιος Μάμαλος, Πρόεδρος Ενώσεως.