Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τελείωσε το 2ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων το διήμερο 21 και 22 Μαΐου στην Πάνω Πλατεία από τη Νομαρχία Κέρκυρας με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες του νησιού μας πέρασαν από όλα τα περίπτερα της έκθεσης, που φέτος έφθασαν τα 29, γνωρίστηκαν με τους παραγωγούς, είδαν ή δοκίμασαν τα προϊόντα τους, ενημερώθηκαν για τις...
συνθήκες παραγωγής τους και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αλλά κυρίως για το που και πώς μπορούν να τα προμηθευτούν.
Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών ενώ συγκέντρωσε και το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, την έκθεση κάλυψαν τηλεοπτικό συνεργείο του BBC που βρέθηκε στην Κέρκυρα για ντοκιμαντέρ με θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου, το RTL του Βελγίου με αναλυτικό ρεπορτάζ για κάθε προϊόν, το πολωνικό τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας tvN, η τηλεόραση της ΝΕΤ (ΕΡΤ) η οποία πρόβαλε σχετικά στιγμιότυπα και τις δηλώσεις του Νομάρχη για την ενδιαφέρουσα αυτή διοργάνωση αλλά και τα δύο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια με εκτενή ρεπορτάζ τους.
Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, ωστόσο εορταστικό τόνο έδωσε η Παλιά Φιλαρμονική της πόλης μας που πέρασε μετά την παρέλαση μέσα από την έκθεση που ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο.