Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

"Πλούσιο" το αστυνομικό δελτίο

Σε συνέχεια της προανάκρισης που αφορά τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού ο οποίος συνελήφθη στην Κέρκυρα στις 11.05.2010 με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης τόσο επάνω του όσο και στην οικία του συνολικής ποσότητας 852 γραμμαρίων και 137 διάφορα δισκία που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών και από πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, βρέθηκε την 12.05.2010 στις εκβολές του Ποταμού περιοχή Αλυκών Κέρκυρας , σάκος ο οποίος περιείχε:...

α. ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε εννιά επιμέρους συσκευασίες συνολικού βάρους έξι (6) κιλών περίπου κατ’ εκτίμηση (καθότι βρεγμένες) β. είκοσι έξι (26) δισκία HIPNOSΤEDON
γ. τριάντα οκτώ (38) δισκία VULBEGAL
δ. και τριάντα δύο (32) δισκία LEXOTANIL
Τον σάκο είχαν μεταφέρει και αποκρύψει στο σημείο που βρέθηκε οι ανήλικοι υιοί ηλικίας 16 και 17 ετών του ανωτέρω συλληφθέντα, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.
Ναρκωτικές ουσίες και δισκία κατασχέθηκαν, οι δε ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα.


Κρατούμενος με (μικροποσότητα) φιξάκι ηρωίνης
Την 12.05.2010 και κατά την μεταγωγή κρατουμένων από τις Φυλακές Ιωαννίνων στις Φυλακές Κέρκυρας, σε έλεγχο που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους μεταγόμενους κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης (ένα φιξάκι), Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.




Ανεύρεση καλωδίων


Την 11/05/2010, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας μας, ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωση, μετέβησαν σε περιοχή του Δήμου- Κερκυραίων, σε ιδιόκτητο χώρο παλαιού νταμαριού, όπου βρισκόταν μεγάλη ποσότητα καλωδίων, μερικώς καμένα . Ο χώρος τέθηκε άμεσα σε διακριτική παρακολούθηση, για ικανό χρονικό διάστημα, για εντοπισμό δραστών της εκεί μεταφοράς τους, χωρίς αποτέλεσμα. 
Κατόπιν αυτού, κλήθηκε ο προϊστάμενος τεχνικών θεμάτων ΟΤΕ , ο οποίος μετέβη παρουσία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στην προαναφερόμενη περιοχή, όπου αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τα ανευρεθέντα καλώδια ως αυτά τα οποία είχε καταγγείλει ότι εκλάπησαν την 13/04/2010 και 14/04/2010. Η ανευρεθείσα ποσότητα ήταν συνολικού βάρους 3.500 κιλών περίπου και αποτελούσε το σύνολο των κλαπέντων καλωδίων.
Τα καλώδια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν νομότυπα στον εκπρόσωπο του Ο.Τ.Ε.


Συλλήψεις για πώληση κλεψίτυπων CD και DVD


Την 11.30 ώρα της σήμερον 12/05/2010 από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε / Α.Δ Κέρκυρας συνελήφθησαν ο L. U. του O. και της A. 21 ετών και ο C.C. του Ο. και της Ε. ετών 35 , αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας κάτοικοι Αθηνών, διότι είχαν στην κατοχή τους και διαθέσιμα προς πώληση ο πρώτος διακόσια πενήντα (250) dvd και εκατό(100) cd και ο δεύτερος εκατόν ογδόντα τρία (183) dvd και ογδόντα τέσσερα (84) cd.
Οι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν και οι δράστες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κέρκυρας.


Παράσυρση πεζού


Την 12.5.2010 και ώρα 9.25’ στην Εθνική οδό Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 49χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αγγλίας ο οποίος κινούνταν πεζός .
Ο οδηγός του οχήματος σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ .