Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Οδηγία ΟΛΜΕ προς εκπαιδευτικούς για τα πρόσθετα διδακτικά καθήκοντα που ετοιμάζεται να επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας-

Πάγια θέση του κλάδου είναι να μην αναλαμβάνουμε πρόσθετα διδακτικά καθήκοντα εντός του βασικού προγράμματος και έναντι υπερωριακής αποζημίωσης τονίζει η ΟΛΜΕ με επιστολή της προς τους καθηγητές.
Συνάδελφοι,
Επειδή το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που προετοιμάζουν για την επιβολή...
 υπερωριακής απασχόλησης στους εκπαιδευτικούς με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, επανερχόμαστε και σας υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του κλάδου - η οποία επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας - να μην
αναλαμβάνουμε πρόσθετα διδακτικά καθήκοντα εντός του βασικού προγράμματος
και έναντι υπερωριακής αποζημίωσης.
Η θέση αυτή έχει υιοθετηθεί από τον κλάδο για παιδαγωγικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους. Είναι προφανές ότι η περαιτέρω επιβάρυνση του εκπαιδευτικού με την ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Επιπροσθέτως, μη αναλαμβάνοντας υπερωρίες στηρίζουμε εκατοντάδες αδιόριστους συναδέλφους και τους δίνουμε την ευκαιρία να προσφέρουν στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές, καλύπτοντας τα όποια λειτουργικά κενά.