Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε το δωρεάν ιντερνετ από τη Νομαρχία

Ξεκίνησε και επίσημα χθες η λειτουργία ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ μέσω wi – fi hotspots που υλοποίησε η Νομαρχία της Κέρκυρας στο πλαίσιο έργου χρηματοδοτημένου από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ Κ.Π.Σ.
Στη σχετική εκδήλωση που οργανώθηκε έξω από τη Νομαρχία, τεχνικοί της αναδόχου εταιρείας παρουσίασαν λεπτομέρειες γύρω από τη λειτουργία του συστήματος του ασύρματου δικτύου, ενώ η...
 Διευθύντρια Πληροφορικής της Νομαρχίας Ελένη Χριστοδουλοπούλου μίλησε για τα στάδια υλοποίησης του έργου, την αξία και τη σημασία του.
Θερμό χαιρετισμό για την λειτουργία του ασύρματου δικτύου internet απέστειλε η Υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Νεκτάριου, π. Δημήτρης Βασιλειάδης και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Κερκυραίων Νίκος Καλόγερος που διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή την υλοποίηση του έργου.
Ο Νομάρχης Κέρκυρας στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Μέσα στο γκρίζο σκηνικό των ημερών η Νομαρχία της Κέρκυρας με το έργο και τη δράση της έρχεται να στείλει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα γεμάτο ζωντάνια, ενέργεια και αισιοδοξία για το μέλλον.
Ανοίγουμε σήμερα διάπλατες τις λεωφόρους της πληροφορίας και της γνώσης. Τις λεωφόρους της επικοινωνίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης.
Tις μετατρέπουμε από εμπορικό αντικείμενο σε δημόσιο αγαθό. Δημόσιο αγαθό για όλους. Χωρίς όρους και περιορισμούς. Χωρίς καλώδια και τέλη διάβασης.
Βάζουμε την Κέρκυρα μέσω των νέων τεχνολογιών, στην εποχή της προσβάσιμης για όλους ταχύτητας και της πληροφορίας. Και δίνουμε στον τόπο μας, ως τουριστικό προορισμό, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα.
Δίνουμε σε όλους, στον κάτοικο, τον επαγγελματία, το μαθητή, το φοιτητή, κάθε νέο και νέα, το ντόπιο και ξένο επισκέπτη, τη δυνατότητα Δωρεάν Ασύρματης Πρόσβασης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, μέσω των εγκατεστημένων Wi Fi Hot Spots σε 16 σημεία σήμερα και σε πολλά ακόμη – βόρεια και νότια της πόλης – ως το τέλος αυτού του χρόνου.
Διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το δίκτυο αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και μετά τις 31 Δεκεμβρίου που η Νομαρχία θα πάψει να λειτουργεί, παραχωρώντας το στο διάδοχο αυτοδιοικητικό σχήμα.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους εργάστηκαν για να μπορεί σήμερα η Νομαρχία να παρέχει Ασύρματο Δωρεάν Ιντερνετ.
• Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Νομαρχίας και τον αρμόδιο Αντινομάρχη Κ. Λέσση.
• Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δ.Κ. Νίκο Καλόγερο.
• Το Δήμο Κερκυραίων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τους Ξενοδόχους και επαγγελματίες, τις υπηρεσίες και τις αρχές που με προθυμία συνέπραξαν στην εγκατάσταση του δικτύου των Wig If HOT SPOTS».
Ακολούθησε η ανακοίνωση του αποτελέσματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την επιλογή του logo του έργου καθώς και κλήρωση τεσσάρων φορητών υπολογιστών.
Σημειώνεται ότι στο δεκαήμερο δοκιμαστικής λειτουργίας του ασύρματου δικτύου καταγράφηκαν 10.000 συνδέσεις χρηστών από τις οποίες προκύπτει ευρεία αξιοποίησή του από φοιτητές και επισκέπτες.