Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΖΗΤΑ ΤΟ ΝΤ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ εκφράζει την αντίθεσή του στη λογική και στις στοχεύσεις του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την περιβόητη διοικητική αποκέντρωση («σχέδιο Καλλικράτης»).
Με το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζονται οι πόροι και οι προϋποθέσεις διατήρησης και παραπέρα αναβάθμισης των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες (παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια κ.λπ). Το πιθανότερο είναι...
το κόστος αυτών των υπηρεσιών να μεταβιβαστεί στις πλάτες των πολιτών, που θα διπλοφορολογούνται πλέον για αυτονόητα αγαθά που έχει συνταγματική υποχρέωση να παρέχει η πολιτεία.
Ταυτόχρονα προκαλούνται μεγάλα προβλήματα στα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και δημιουργείται καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας με την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και επιχειρήσεων, ενώ είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν απολύσεις και ανακατατάξεις που θα προκαλέσουν πρόσθετα προβλήματα στους εργαζόμενους.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου που κατατίθεται σε μια περίοδο έντονης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης και διασυνδέεται με τη λύση τους. Δεν είναι δυνατό μια πολιτική που επενδύεται με ριζοσπαστικό και κοινωνικό μανδύα να ταυτίζεται με τη μείωση των εξόδων του κράτους και τον περιορισμό των εργαζόμενων ως πολιτικοοικονομικούς αυτοσκοπούς.
Πιστεύουμε αδιαπραγμάτευτα ότι οι κοινωνικές παροχές πρέπει να έχουν δημόσιο χαρακτήρα και να παρέχονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες.
Τέλος, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συζητήσεις για τη χωροταξική κατανομή και τον αριθμό των νέων δήμων δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο είναι απολύτως αποπροσανατολιστικές και αδιάφορες και σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν λύση στα σοβαρά προβλήματα και στις παρενέργειες που προκαλέσει η εφαρμογή του σχεδίου γι’ αυτό και φυσικά δε γινόμαστε συμμέτοχοι στην ανάπτυξη και διατήρησή τους.


Από την Εκτελεστική Γραμματεία