Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Κεφαλονιά

Διήμερη επίσκεψη στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή, 27-28/05/2010, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Κώστας Γεωργαλίδης στο πλαίσιο της παρακολούθησης των έργων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Περιφέρεια.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κατά την άφιξη του στο νησί συναντήθηκε με τον...
Νομάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Διονύση Γεωργάτο, όπου επισκέφθηκαν κάποια έργα στο νησί.
Την Παρασκευή 28/05/2010 το πρωί ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ επισκέφθηκε το γραφείο της Περιφέρειας στην Κεφαλονιά και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Κεφαλληνίας, κκ Σπυρίδωνα.
Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ΤΕΔΚ Κεφαλλονιάς, ενώ στις 13:00 μμ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ συναντήθηκε εκ νέου με τον Νομάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, όπου υπέγραψαν την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 των έργων:
• Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης με δικαιούχο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης, συνολικού προϋπολογισμού 6.990.000 ευρώ.
• Αποκατάσταση γέφυρας TEBOSSET Αργοστολίου Κεφαλονιάς με δικαιούχο το υπουργείο Πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ.


Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας ΠΙΝ και ο Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης παραχώρησαν από κοινού Συνέντευξη Τύπου, παρουσία του βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Σπύρου Μοσχόπουλου και του Δημάρχου Αργοστολίου, κ. Γίωργου Τσιλιμιδού.


Μετά το τέλος της συνέντευξης ο Γενικός Γραμματέας αναχώρησε για την Ιθάκη όπου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ιθάκης και το Επαρχείο Ιθάκης.


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν στους Δήμους, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που εκτελούνται καθώς και για τα έργα που προγραμματίζονται από τους ΟΤΑ και αφορούν τόσο στο Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ όσο και στο ΠΕΠ.