Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ: Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον απεργιακό αγώνα που κάνουν οι ναυτεργάτες ώστε να μην σαρωθούν τα τελευταία εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση και με πρόσχημα την προστασία του τουρισμού προχωρεί στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ 3577/92 που τσάκισαν με τις...
 σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις που έκαναν οι ναυτεργάτες το 2002 και το 2006. Κινητοποιήσεις που αντιμετωπίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με πολιτική επιστράτευση.
Η προστασία του τουρισμού είναι πρόσχημα γιατί ο τουρισμός μειώνεται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική που φορτώνει τις συνέπειές της στους λαούς της Ευρώπης και καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές.
Οι μικρομαγαζάτορες, οι αυτοαπασχολούμενοι της Κέρκυρας δεν θίγονται από τις κινητοποιήσεις που κάνουν οι ναυτεργάτες αλλά από τη συρρίκνωση του λαϊκού εγχώριου και ξένου τουρισμού, από την πολιτική που ενισχύει του πολυεθνικούς ομίλους του τουρισμού, από τις «all inclusive» κρουαζιέρες και τα ταξιδιωτικά πακέτα.
Είναι ψέμα ότι η άρση του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια και η πλήρης απελευθέρωση της ακτοπλοΐας θα αυξήσει τον τουρισμό. Αντίθετα, όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι - Ελληνες και ξένοι - με τις οικογένειές τους θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με πλοίο, ενώ τα δρομολόγια θα προσαρμοστούν στην κερδοφορία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, με κίνδυνο ακόμη και για την ασφαλή ναυσιπλοΐα.
Επιπλέον οι απαιτήσεις των εφοπλιστών και η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που τους υπηρετούν δε θίγουν μόνο το δικαίωμα του κλάδου των ναυτεργατών σε εργασία με πλήρη δικαιώματα. Θίγουν το δικαίωμα ολόκληρου του λαού σε ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο δίκτυο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα επομένως έχουν καθήκον να κάνουν και δική τους υπόθεση τον αγώνα ενάντια στην άρση του καμποτάζ, ενάντια στη συνολικότερη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που γυρίζει τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους 100 χρόνια πίσω. Να δώσουν μαχητικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ στη πλατεία ΣΑΡΟΚΟ στις 7 το βράδυ.