Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Επιμένει η ΤΕΔΚ Κέρκυρας να μη θέλει τον ένα Δήμο- Και νέα απόφαση

Σήμερα Τετάρτη 12 Μαϊου 2010 , και ώρα 9:30 το Πρωί, συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Κερκύρας και όλοι οι δήμαρχοι του νομού στα Γραφεία της Ένωσης
Θέμα : Σχέδιο Διοικητικής αναδιάρθρωσης `` Καλλικράτης ΄΄
Μετά την εισαγωγή του θέματος και τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε , το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ και οι Δήμαρχοι απεφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω :..

1. Επαναβεβαιώνουν την πάγια θέση τους για διατήρηση της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών
2. Επαναβεβαιώνουν την πάγια ομόφωνη θέση της ΤΕΔΚ και την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων των δήμων στην ΤΕΔΚ Ν. Κερκύρας , που είναι : ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ .
Στη θέση αυτή έχουν σύμφωνη γνώμη οι Κοινωνικοί φορείς της Κέρκυρας ( Επιμελητήριο Κέρκυρας , Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας , Σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων Κέρκυρας , Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας , Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ) .
3. Στη βάση της ισονομίας και για λόγους εθνικούς, ομόφωνα απαιτούν την ίδια αντιμετώπιση των Διαπόντιων Νησιών
( Οθωνοί Ερείκουσα Μαθράκι ) με εκείνα των μικρών Νησιών του Αιγαίου
4. Με αυτά τα αιτήματα ομόφωνα απεφάσισαν κλιμακούμενες κινητοποιήσεις και ενέργειες ως ακολούθως :


• Να γίνει συντονισμός δράσης με τα άλλα μεγάλα νησιά της Ελλάδας που αντιδρούν στο σχέδιο της Κυβέρνησης για την δημιουργία ενός Δήμου σε αυτά .
• Να κλείσουμε τους δήμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Παρασκευή 14 – 5 – 2010
• Να γίνει κατάληψη της Περιφέρειας την Παρασκευή 14 – 5 – 2010 με το παραπάνω αίτημα .
• Να καλέσουμε την κυβέρνηση να μη στείλει κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τον εορτασμό της 21 Μαϊου για την επέτειο της Ένωσης της επτανήσου με την Ελλάδα , μη εξαιρουμένου και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ι.Ν. . Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παραστεί στον εορτασμό κανένας εκπρόσωπος Περιφερειακού Καποδιστριακού Δήμου.
• Να επισκεφθούμε τη Δευτέρα όλοι οι δήμαρχοι τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων νησιών , προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε με σύνθημα ``όχι ένας δήμος στα μεγάλα νησιά ΄΄ .