Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΕΝΑΚ: ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Εξήντα και περισσότερα χρόνια μετά την ίδρυση του, τo κράτους του Ισραήλ επιβεβαιώνει με τις πρακτικές του, διαρκώς και διαρκώς, μια ιδιότυπη συμπεριφορά. Την συμπεριφορά ενός οργανισμού που αντιλαμβάνεται τα γεωγραφικά του όρια περισσότερο σαν εδαφική «έδρα», σαν βάση μιας ευρύτερης δραστηριότητας, τόσο στην περιοχή της Μ. Ανατολής όσο και παγκόσμια.
Σειρά κινήσεων και δραστηριοτήτων του Ισραήλ, με τελευταίο παράδειγμα την
 επιδρομή σε διεθνή ύδατα ενάντια στην νηοπομπή προς την Γάζα ,αποδεικνύουν την «ειδική αντίληψη», την «ειδική θεώρηση» που έχει για την σχέση του με τον χώρο και τον χρόνο. Το Ισραήλ κινείται αυθαίρετα, τυχοδιωκτικά και προκλητικά αδιάφοροo σε σχέση με αυτό που ονομάζεται διεθνές κεκτημένο και επίσης σε σχέση με αυτό που ονομάζεται διεθνές δίκαιο. Ένα πρόσφατο και επιπλέον παράδειγμα αυτής της προκλητικής συμπεριφοράς του Ισραήλ είναι η πλήρης άρνησή του να δεχτεί διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την πολύνεκρη επιδρομή στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara, πρόταση που με ιδιαίτερη επιμονή έκανε ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ. Η συμπεριφορά, η πολιτική, η ιδεολογία του Ισραήλ προσομοιάζει εντονότερα σε πολυεθνικό οργανισμό με ειδικές στοχεύσεις παρά σε κράτος με την έννοια του κοινά παραδεκτού όρου.
Έτσι το Ισραήλ έχει διαμορφώσει και επιβάλλει ένα πλαίσιο κράτους μη κράτους Ένα ασαφές πλαίσιο για τον ρόλο του, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του στο διεθνές περιβάλλον και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η προκλητική στήριξη του Ισραήλ από τον Ιμπεριαλισμό κυρίως τον βορειοαμερικανικό και διαχρονικά από τα καπιταλιστικά κέντρα, είναι τόσο έντονη που έχει θεριέψει σε απίστευτα επικίνδυνο βαθμό την αλλοφροσύνη των ηγεσιών, των στελεχών και των υπηρεσιών που διαθέτει .Έτσι έχει εξελιχθεί σαν οντότητα με χαρακτηριστικά διεθνούς συμμορίας που δρα πολυπλόκαμα στον οικονομικό - κοινωνικό και στρατιωτικό χώρο.
Αναμφίβολα το Ισραήλ επικαλείται, ορισμένα επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογεί τις κινήσεις και τις επιλογές του, με σημαντικότερο όλων τους λόγους «εθνικής ασφάλειας» και «διαρκούς απειλής» που υφίσταται λόγω της γεωγραφικής του θέσης. Όμως και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί προσχηματικά και καταχρηστικά αυτούς τους λόγους. Και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι το Ισραήλ δρα με τέτοια θρασύτητα που θα ζήλευαν μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες. Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ δεν προσπάθησε και δεν θέλησε να αποτελέσει παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας, φιλίας και συνεργασίας τόσο στην περιοχή του όσο και στην διεθνή σκηνή. Η επιθετικότητα έγινε το σύμβολο της σημαίας του.
Η σιωνιστική τρομοκρατική συμμορία του Ισραήλ όπως κινείται αποτελεί μεγάλο και ξεκάθαρα υπαρκτό πρόβλημα για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ομαλότητα στην μεσανατολική - μεσογειακή περιοχή αλλά και διεθνώς. Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα και οι παγκόσμιοι οργανισμοί, που συνήθως μεροληπτούν - υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα στην σύγχρονη ιστορία - αυτοί οι οργανισμοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασκήσουν σοβαρές και έμπρακτες πιέσεις στο Ισραήλ .
Πρώτο μέτρο σε αυτή την κατεύθυνση η ολόπλευρη στήριξη ενός ενιαίου -ανεξάρτητου και ουσιαστικά λεύτερου Παλαιστινιακού κράτους .