Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Στις συναυλίες του Έργου: Carmina burana του Carl Orff, που δόθηκαν στο Βερολίνο 28 & 30 Μαΐου 2010, για άλλη μια φορά η χορωδία του Δήμου Κερκυραίων άφησε την σφραγίδα της στο εξωτερικό και αναγνωρίστηκε για το υψηλό της επίπεδο και την διεθνή καταξίωση της. Μετά από σκληρή προετοιμασία ταξίδεψε στο Βερολίνο και γύρισε έχοντας στις αποσκευές της, την διεθνή αναγνώριση και το θερμό χειροκρότημα εκατοντάδων Γερμανών.
Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την:...

Chor der Johanneskirche Schlachtensse του Βερολίνου,
Με παιδική χορωδία του Βερολίνου,
Την Sinfonie Orchester Schönredet του Βερολίνου,
Την Cristina Kaiser σοπράνο ,
τον Frank Szafranski τενόρο ,
τον Tomas Wittig βαρύτονο ,
και διευθυντή της συμφωνικής ορχήστρας και της χορωδίας τον Stefan Rauh.


Η χορωδία του Δήμου Κερκυραίων στάθηκε ισάξια μαζί με τα διακεκριμένα αυτά σύνολα και καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες θεατές καθώς και από τον διακεκριμένο μαέστρο Stefan Rauh, ο οποίος συνεχάρη τον μαέστρο της Χορωδίας του Δήμου Κερκυραίων Αntony Ivanov. για το υψηλό επίπεδο της χορωδίας.
Έδωσε δύο συναυλίες με το έργο CARMINA BURANA του CARL ORFF. Την πρώτη, το βράδυ της Παρασκευής 28 Μαΐου στον ναό της Γεσθημανής στην περιοχή Pankow του Βερολίνου και την δεύτερη το βράδυ της Κυριακής 30 Μαΐου στο Konzerthaous Βερολίνου στην περιοχή Mitle .
Και στις δύο συναυλίες εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια και το κοινό που παρακολούθησε, μετά το πέρας ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Οι στιγμές που έζησαν οι χορωδοί και οι συνοδοί δεν θα ξεχαστούν ποτέ!!!
Θα ήταν παράληψη να μην επισημάνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλετε στον Μαέστρο Antony Ivanov που είχε την ευθύνη της διδασκαλίας και την προετοιμασία της χορωδίας του Δήμου κερκυραίων, την οποία έκανε στην Κέρκυρα συνεπικουρούμενος από τον Ανδρέα Γκούση στη φωνητική διδασκαλία και την Μαριάνα Ελούλ στο πιάνο.
Ένα μεγάλο εύγε σε όλους τους χορωδούς που έβαλαν τον πήχη τόσο ψιλά και δικαιώθηκαν και στο Διοικητικό Συμβούλιο που έκανε το όνειρο της μετάβασης πραγματικότητα για αυτήν την τεράστια επιτυχία.
Nα σημειώσουμε ότι τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν αποκλειστικά από χορηγίες, ο Δήμος δεν είχε καμία επιβάρυνση.