Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Στις 5 Ιουλίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων την 28η Ιουνίου 2010, ύστερα από την υπ. αριθμ. 17416/22-06-2010 πρόσκληση συνεδρίασης, επειδή δεν υπήρξε απαρτία και
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 93, 95 και 96 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, σας καλώ σε 3η επαναλαμβανόμενη συνεδρίαση (22η του 2010) του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων στη συνεδριακή αίθουσα του Δήμου Κερκυραίων στον χώρο της Παλαιόπολης ή Μον – Ρεπό την 5η Ιουλίου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα ίδια θέματα που περιέχονται στην αρχική ημερήσια διάταξη της 17/06/2010 (18η του 2010) και επαναλήφθηκαν στην 28/06/2010 (21η του 2010) συνεδρίασης που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας :...

1. Ανακοινώσεις.
2. Τέσσερις επίκαιρες προφορικές ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού, μια από κάθε παράταση της αντιπολίτευσης.
3. Συζήτηση για τη διατήρηση της Επιχείρησης «ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΪΑ ΠΑΤΟΥΝΗΣ», ως παραδοσιακής.
4. Ορισμός Μελών τριμελούς Επιτροπής για την εκκαθάριση των αρχείων Γραφείου Δημοτολογίου-Εκλογών και Γραφείου Μητρώων Αρρένων & Ιθαγένειας.
5. Υποβολή αίτησης προς τη ΔΕΗ για την επαύξηση της ισχύος παροχής ρεύματος για τις ανάγκες του Μαράσλειου Μεγάρου.
6. Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2010.
7. Χαρακτηρισμός κωδικού προϋπολογισμού ως δεκτικού εκδόσεως εντάλματος προπληρωμής.
8. Χαρακτηρισμός κωδικών προϋπολογισμού ως δεκτικών εκδόσεως ενταλμάτων προπληρωμής.
9. Διόρθωση της υπ. αριθμ. 29-397/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά παραχώρηση χρήσης δημοτικού οικοπέδου στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ως προς το εμβαδόν).
10. Έγκριση του υπ. αριθμ. 1/2010 Πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας.
11. Αιτήσεις Δημοτικών Αστυνομικών για μετάταξή τους σε άλλο κλάδο.
12. Έγκριση για την απευθείας εκμίσθωση των παραλιών που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κερκυραίων για το έτος 2010, λόγω δυο αναποτελεσματικών δημοπρασιών.
13. Έγκριση για την απευθείας εκμίσθωση της παραλίας Γουβιών (μετά το ξενοδοχείο «ΜΟΛΦΕΤΑ»), λόγω δύο αναποτελεσματικών δημοπρασιών.
14. Ενημέρωση για τη λήξη του χρόνου αναστολής του άρθρου Α.3.1 της υπ.αριθμ.28-354/2008 Κανονιστικής απόφασης για την Αστική Λειτουργία της πόλης μας.
15. Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής για την «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ».
16. Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής για το «ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ».
17. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Υλοποίηση τριών χώρων στάθμευσης και συνδετήριας οδού στα πλαίσια του σχεδίου πόλης Κέρκυρας στην Πολεοδομική Ενότητα Κανονίου».
18. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιστορικού τόπου της νησίδας Λαζαρέτο της Κέρκυρας-Κατασκευή Α΄ Φάσης».
19. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιστορικού τόπου της νησίδας Λαζαρέτο της Κέρκυρας-Κατασκευή Β΄ Φάσης».
20. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Ολοκλήρωση αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιστορικού τόπου της νησίδας Λαζαρέτο της Κέρκυρας».
21. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Ανάδειξη εσωτερικού δρόμου Μανδουκίου, Ξενοφώντος Στρατηγού».
22. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Προστασία και αναβάθμιση ακτών Δήμου Κερκυραίων».
23. Έγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Σημειακές επεμβάσεις για λόγους ασφάλειας του Δημοτικού οδικού δικτύου».
24. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αναπλάσεις περιοχής Κουλίνας».
25. Έγκριση μετάβασης υπαλλήλων στα πλαίσια του προγράμματος «Fos + Lighting designers for historic urban landscape» του ευρωπαϊκού προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007-2013 στη Φλωρεντία.
26. Αίτημα της Α.Ε. Τουριστικών Επενδύσεων & Εκμεταλλεύσεων «ΞΕΝΟΥΣ ΞΕΝΙΖΕ» για απαλλαγή από την καταβολή Δημοτικών τελών.
27. Αίτημα του κ. Κων/νου Μακρίδη για την ομαλή διέλευση του ιδίου και της οικογένειάς του σε οικόπεδο περιοχής Όαση.
28. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για εκδηλώσεις του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.)-Παράρτημα Κέρκυρας.
29. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για Λιτανεία Υ. Θ. Βλαχέραινα Γαρίτσας.
30. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για εκδηλώσεις προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.








Γίνεται μνεία ότι για τα ανωτέρω θέματα απαιτείται η απαρτία του άρθρου 96 παρ. 3 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα


*
Επίσης καλείται σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στον ίδιο τόπο και την ίδια ημέρα και ώρα για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα που είχαν περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη στις 28/06/2010 (21η του 2010) και δεν συζητήθηκαν λόγω μη υπάρξεως απαρτίας :


1. Κατακύρωση διαγωνισμού με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια ειδών καθαριότητας υγιεινής και ευπρεπισμού, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου.


2. Αποδοχή χρηματοδότησης για το έργο «Υποστηρίζοντας τις διαπολιτισμικές τάσεις στην Ευρώπη (SITE- Supporting Intercultural Trends in Europe) του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013.


3. Αποδοχή ή μη των προτάσεων της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών διαφορών του Δήμου Κερκυραίων.


4. Ένταξη Εσπερινού ΕΠΑΛ στην 11η Σχολική Επιτροπή.


5. Έγκριση για την εκμίσθωση με πλειοδοτική δημοπρασία των δύο παραλιών της νησίδας Βίδο : α) Παραλία «Μαίστρος» και β) παραλία «Τραμουντάνα».


6. Γνωμοδότηση για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην περιοχή Γουβιά του Δήμου Κερκυραίων.


7. Έγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΥΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ στις ΟΔΟΥΣ Γ. ΘΕΟΤΟΚΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ».


8. Κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων και αυθαίρετων κατασκευών.


9. Αίτημα του κ. Γεωργίου Λουκά για απαλλαγή προστίμου λόγω άσκησης υπαίθριου εμπορίου.


10. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την εκδήλωση «23ο Διήμερο Λόγου».