Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Νέα επιστολή του Ν. Δένδια σε 5 υπουργούς για το θέμα της ύδρευσης

Νέα επιστολή για την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών που αφορούν την έναρξη υλοποίησης του έργου της ύδρευσης Κέρκυρας και Παξών, απέστειλε ο Νίκος Δένδιας προς τους 5 εμπλεκόμενους Υπουργούς (Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού).
Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση διαδικασίας υπογραφής περιβαλλοντικών όρων του έργου ύδρευσης νήσων Κερκύρας και Παξών»
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με την από 11/5/2010 επιστολή μου σε εσάς και στους τέσσερις συναρμόδιους Υπουργούς επεσήμανα την αναγκαιότητα για...
 την επιτάχυνση του έργου ύδρευσης νήσων Κερκύρας και Παξών και δη στη διαδικασία συνυπογραφής των περιβαλλοντικών όρων έως τη δημοπράτηση του έργου από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
Στην από 16/6/2010 απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σημειώνεται πως αναμένεται η υπογραφή από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να διαβιβασθεί εν συνεχεία προς υπογραφή στους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού.
Καθίσταται σαφές ότι, σε ενάμισι μήνα από την υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων του έργου από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η πρόοδος που συντελείται, σε σχέση με την καθυστέρηση του προηγούμενου εξαμήνου, σε μια δρομολογημένη από έτους δράση είναι ελάχιστη.
Σας παρακαλώ θερμά, με δεδομένη τη σημασία ενός έργου που αναμένει επί σειρά ετών η κερκυραϊκή κοινωνία και συμπίπτει με την ανάγκη τόνωσης της αγοράς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, να ολοκληρωθεί η διαδικασία των υπογραφών, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση του έργου.
Με εκτίμηση,
Νίκος Δένδιας