Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ο Νομάρχης επισκέφθηκε τον ΧΥΤΑ

Το χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. στο Τεμπλόνι επισκέφτηκε σήμερα ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από κλιμάκιο Υπηρεσιακών Παραγόντων της Νομαρχίας.
Εκεί είχε συνάντηση με την Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου που δεν επιτρέπουν την είσοδο των απορριμματοφόρων από τους Περιφερειακούς Δήμους στο Χ.ΥΤ.Α.
Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής είναι η...
 συσσώρευση τεράστιων όγκων σκουπιδιών στους οικισμούς και ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, γεγονός που προκαλεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία και δημιουργεί εικόνες που δεν τιμούν την τουριστική Κέρκυρα.
Ο Νομάρχης ζήτησε να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους, που συνοψίζονται στην απαίτηση του Συλλόγου να αποκλειστεί το Τεμπλόνι από το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων.
Αμέσως μετά, ο Νομάρχης επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας Σπύρο Τριβυζά και το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κ. Γεωργαλίδη και συμφώνησαν στην πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση Περιφέρειας, Νομαρχίας και Συνδέσμου Καθαριότητας με το Σύλλογο Τεμπλονίου την προσεχή Τρίτη το απόγευμα.
Ο Νομάρχης μετέφερε την πρόταση αυτή στο Σύλλογο Τεμπλονίου ζητώντας το άμεσο άνοιγμα του ΧΥΤΑ και για τους Περιφερειακούς Δήμους και επ΄ αυτού αναμένει μετά από σχετική διαβούλευση την απάντηση της Προέδρου της κ. Παπανικολοπούλου.