Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Οι πρώτες κινήσεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, νυκτερινές ώρες της 20-7-2010, στο Μαντούκι Κέρκυρας, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., επτά (7) αλλοδαποί, 19,20,20,26,29,35 και 44 ετών διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.
Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες-παράπονα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αδελφότης Μαντουκιωτών όπως και κατοίκων της περιοχής Μαντουκίου, οργανώθηκε επιχείρηση....
από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε πολυώροφο εργοτάξιο της περιοχής, όπου είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο οι αλλοδαποί, με αποτέλεσμα την προσαγωγή τους στην Υποδ/νση Ασφαλείας Κέρκυρας και τη σύλληψη τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης, για τα περαιτέρω.


Σύλληψη για νομοθεσία περί όπλων


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 21-7-2010, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 24χρονος αλλοδαπός για οπλοφορία.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και συγκεκριμένα στο ΙΧΕ ιδιοκτησίας του, επιμελώς κρυμμένη, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μήκους 50 εκατοστών.
Η ράβδος κατασχέθηκε και ο 24χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Κέρκυρας.




Σύλληψη για ναρκωτικά


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 21-7-21010, στην Κέρκυρα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, 64χρονη ημεδαπή για κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια προληπτικών ελέγχων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίστηκε σε εταιρεία μεταφορών δέμα το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους σαράντα πέντε (45 γραμμ.) γραμμαρίων περίπου.
Το δέμα παρέλαβε η 64χρονη μετά από εντολή του 36χρονου υιού της, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω ασθένειας με εντολή της κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Κέρκυρας.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.




Συλλήψεις για κλοπή


Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 21-7-2010, στον Κάβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, δύο (2) ημεδαπές (ROMA) 39 και 36 ετών για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Ειδικότερα, οι δράστιδες πλησίασαν αλλοδαπό τουρίστα με πρόθεση να του πουλήσουν λουλούδια, την ώρα όμως της πληρωμής και ενώ ο αλλοδαπός κρατούσε το πορτοφόλι του στο χέρι, η μία από τις ημεδαπές του απέσπασε την προσοχή και η άλλη από το πορτοφόλι το ποσό των 50 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από φίλο του αλλοδαπού, και το συμβάν καταγγέλθηκε σε περιπολικό που περιπολούσε στην περιοχή.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τις δράστιδες και να τις οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων όπου ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.