Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τι είπε ο Μπάμπης Χαραλάμπους στη συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στη χώρα

1 ) Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί ΟΜΕΔ και συλλογικές συμβάσεις
« Την περασμένη εβδομάδα ο Κ. Λοβέρδος , ξεπερνώντας και τα πιο ακραία όρια της Νεοφιλελεύθερης Πολιτικής που τελευταία ασκεί η « Σοσιαλιστική» Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , ακουμπώντας ουσιαστικά φασιστικές νοοτροπίες δήλωσε στη βουλή και χτες το κατέθεσε ως νομοθετική διάταξη ότι όσες πράξεις διεργατικής διαιτησίας έχουν γίνει ή όσες συλλογικές συμβάσεις γίνουν, που οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους κέρδισαν αυξήσεις (όχι τίποτε τρομερές ) αλλά 1, 2, 3% και αντιβαίνουν αυτές της συλλογικής σύμβασης που υπέγραψε η «Εργατομάνα» ΓΣΣΕ με τους εργοδότες, τότε θα τις απαγορεύσει.
Καλούμε όλους τους καλοπροαίρετους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να σκεφτούν σε τι...
κατάντημα οδηγεί το ΠΑΣΟΚ τη χώρα, σε τι κατάντημα οδηγείται ένα κόμμα που αποκαλείται σοσιαλιστικό και που ξεπερνά τα ακραία φιλελεύθερα όρια όπως είπα και ακουμπά η πολιτική του φασιστικές νοοτροπίες.


2 ) Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο


Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ σε κάθε περίπτωση εκφράζει τις μεγάλες ανησυχίες από την πολιτική της Κυβέρνησης όσο αφορά το Αιγαίο και τις διαφορές που υποτίθεται υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου, με τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της χώρας μας από τουρκικά πολεμικά πλοία, που μόνιμα είναι σταθμευμένα έξω από το λιμάνι του Πειραιά και προβαίνουν ακόμη και σε ελέγχους εμπορικών πλοίων. Εκφράσαμε πολύ έντονες ανησυχίες με τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη τα οποία επί καθημερινής βάσης κάνουν έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και περιμέναμε από την κυβέρνηση να αντιδράσει. Η μόνη δήλωση που έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο κ. Δρούτσας είναι ότι αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία, αλλά ήρθε την Τετάρτη ο κ. Πάγκαλος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που με τον πιο επίσημο τρόπο έκανε δηλώσεις , που ούτε με αιτήματα οι Τούρκοι δεν τολμούν να υποβάλουν, ρώτησε «γιατί διαμαρτύρεστε για τα πλοία που κάνουν έρευνες σε διεθνή χωρικά ύδατα, εκεί που μπορούν και τα ρωσικά, τα αμερικάνικα ακόμη και τα πλοία του Κονγκό»; Και συνέχισε δίνοντας έναν πρωτοφανέρωτο ορισμό για το τι σημάνει υφαλοκρηπίδα. Είπε λοιπόν ότι υφαλοκρηπίδα είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων μέχρι εκεί που η θάλασσα φτάνει τα 200μ. βάθος. Με αυτόν τον τρόπο έκανε διεθνή ύδατα όλο το Αιγαίο( από τις παραλίες της Χαλκιδικής στο βόρειο Αιγαίο ως το κρητικό πέλαγος). Όπως καταλαβαίνετε η υποτέλεια της ελληνικής Κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Ευσταθούν όντος οι καταγγελίες που κατά καιρούς κάνει το ΚΚΕ ότι έχει αποφασιστεί το ξεπούλημα του Αιγαίου και θα αναλάβει την ευθύνη το ΝΑΤΟ. έτσι το Αιγαίο θα γίνει μια νατοϊκή λίμνη. Όλα τα άλλα τα οποία η Κυβέρνηση κατά καιρούς μας λέει «τα πατριωτικά» ότι αντιστεκόμαστε και μάλιστα σθεναρά και ότι θα πάμε και στο δικαστήριο της Χάγης ! Ο ελληνικός λαός πρέπει να τα ακούει με μεγάλη πολύ μεγάλη επιφύλαξη.


3 ) Για τις πολεμικές ασκήσεις των Ισραηλινών στο Αιγαίο


Όλοι οι Έλληνες θυμούνται ότι μετά την εγκληματική – πειρατική ενέργεια των ισραηλινών στην νηοπομπή της ειρήνης πριν από ένα μήνα περίπου. Η ελληνική Κυβέρνηση πήρε μέτρα υποτίθεται «πατριωτικά» καταδίκασε τις ενέργειες αυτές του Ισραήλ, ακύρωσε μια αεροπορική σύμπραξη μαζί του. Παρά τις διακηρύξεις της για διαφάνεια, για ανάρτηση των πάντων στο διαδίκτυο, στα μουλωχτά η άσκηση αύτη με την ισραηλινή αεροπορία έγινε στις 18 και 19 Ιούλη χωρίς να ανακοινωθεί πουθενά. Το ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι και έτσι το παραδέχτηκε και η Κυβέρνηση. Το ΚΚΕ επιμένει ότι αυτές οι ασκήσεις δεν είναι τίποτε άλλο από ασκήσεις προετοιμασίας των ισραηλινών αεροπόρων για έναν υποτιθέμενο βομβαρδισμό από το Ιράκ. Εμείς τα καταδικάζουμε και ζητούμε από τον ελληνικό λαό που έχει φιλειρηνικά –φιλοπαλεστινιακά και φιλοαραβικά αισθήματα να τα καταδικάσει έντονα , ώστε να μην επαναληφθούν και στο μέλλον τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες από την ελληνική κυβέρνηση.


4 ) Για τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νόμου « αναβάθμιση του ΕΣΥ »




Την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκε στη Βουλή και έγινε με τους ψήφους της μειοψηφίας νόμος το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. Με το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά καταργούνται και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικής πολιτικής που υπήρχαν στην πολιτική της υγείας, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε ολοήμερες αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις και λέω αυτοχρηματοδοτούμενες, γιατί η κυβέρνηση με το νόμο αυτό σταματά να δίνει χρήματα για τα νοσοκομεία . Ήδη με το ασφαλιστικό σταμάτησε το να δίνουν εισφορές οι εργοδότες για την υγεία των εργαζομένων και έτσι η κυβέρνηση λέει στα νοσοκομεία αν εσείς θέλετε να λειτουργείτε πρέπει να βρείτε πόρους. Η μόνη διέξοδος και ανεύρεση πόρων είναι ο άρρωστος , ο εργαζόμενος , η λαϊκή οικογένεια που θα πηγαίνει στο νοσοκομείο θα πρέπει να πληρώνουν για κάθε πράξη που θα της προσφέρεται στο νοσοκομείο. Θα πληρώνουν τα ταμεία που με ευθύνη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έχουν καταχρεωθεί. Για όσους έχουν την τύχη να έχουν χρήματα και να ασφαλίζονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα τα πληρώνει η ίδια εταιρεία. Καταλαβαίνετε ότι ουσιαστικά με αυτό το νόμο δεν υπάρχει κοινωνική ασφάλιση και τα πάντα πωλούνται και θα αγοράζονται . Η υγεία γίνεται πολύ ακριβό εμπόρευμα και θα προσφέρεται σε ανάλογο επίπεδο και ανάλογα με την τσέπη του κάθε ανθρώπου και τι έχει να πληρώσει . Από την άλλη τα νοσοκομεία που δεν θα καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα, δεν θα πληρώνουν τους υπαλλήλους, το εργατικό προσωπικό και δεν θα μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδά τους, θα αναγκάζονται να κλείνουν ή να συνενώνονται με άλλα. Εμείς βέβαια το καταψηφίσαμε και καλούμε τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει να υλοποιηθεί και στην πράξη ένα τέτοιο τερατούργημα που θα εξαφανίσει μι για πάντα το δημόσιο δωρεάν και σύγχρονο σύστημα υγείας που θα πρέπει να υπάρχει στη χώρα μας.