Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους

Χτες μετά από μια μακριά « κυοφορούμενη συμφωνία» οι εργοδότες μαζί με την συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ υπέγραψαν τη συλλογική σύμβαση για το 2010-2011. Μια σύμβαση ντροπής για τη ΓΣΕΕ, γιατί βέβαια οι εργοδότες τη δουλεία τους κάνανε με την οποία ουσιαστικά καθήλωσαν – πάγωσαν τους μισθούς των εργαζομένων του 2010 παρότι με τις πιο μέτριες προβλέψεις θα τρέχουν στο 7% οι αυξήσεις των τιμών και το 2010, παρότι που ο τιμάριθμος δεν προβλέπεται να πέσει. Είπαν ότι θα παίρνουν το μέσο όρο του ευρωπαϊκού τιμάριθμου που θα είναι 1% ενώ στη χώρα μας 7%.
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που δεν κρύβουν τα λόγια τους κατήγγελλαν για μια ακόμη φορά την ηγεσία της ΓΣΕΕ και το πιο κατάλληλο επίθετο που μπορούμε να της προσάψουμε είναι...
συμβιβασμένη ηγεσία. Όταν εμείς τους αποκαλούσαμε συμβιβασμένες ηγεσίες και όλοι αυτοί που τους ψηφίζουν, για να είναι πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας μας κατάγγελλαν ότι υπερβάλουμε. Αν όμως οι κατεξοχήν εκπρόσωποι των εργαζομένων που ουσιαστικά προδίδουν τους εργαζόμενους μειώνουν ακόμα παραπάνω τους μισθούς συντάσσονται με την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την ΕΕ πώς αλλιώς μπορούμε να τους αποκαλούμε;


Την Τετάρτη και την Πέμπτη που μας πέρασε συζητήθηκε στη Βουλή και το δεύτερο σκέλος του εγκλήματος που μια «Σοσιαλιστική» κυβέρνηση έκανε σε βάρος του ελληνικού λαού. Εννοώ το δεύτερο σκέλος του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αφορούσε τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Μια «Σοσιαλιστική» Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ που αρνιέται να βγάλει τον επιθετικό προσδιορισμό «Σοσιαλιστικό» ουσιαστικά ενταφίασε για παρά πολλά χρόνια τις συντάξεις των εργαζομένων. Προεκλογικά δήλωνε ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις, ότι δεν αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων και δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας ουσιαστικά αποδεικνύεται περίτρανα και με τα δύο σχέδια νόμου που τώρα πια γίνανε νόμοι του Κράτους. Εμείς λέμε ότι κορόιδευε τον ελληνικό λαό κυριολεκτικά. Καλούμε τον ελληνικό λαό, καλούμε τους κερκυραίους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αποδώσουν «τα του Καίσαρος του Καίσαρα» και είδη μια πρώτη ευκαιρία είναι οι εκλογές για τις τοπικές διοικήσεις που θα γίνουν το Νοέμβριο του 2010.


Καλούμε τους Κερκυραίους εργαζόμενους να δώσουν μια δυνατή, μια ηχηρή, μια βροντερή απάντηση σε όλους αυτούς που προεκλογικά τους κορόιδεψαν αλλά και μετεκλογικά έκαναν πολύ μα πολύ δύσκολη τη ζωή τους.